بینامتنی قرآنی در اشعار سنایی و محمد مهدی جواهری
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: LCONF07_327
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 251
نویسندگان
استادیار گروه زبان و ادبیات عرب دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد
دانشجوی دکترای رشته ی زبان و ادبیات فارسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرم آباد
چکیده
محمد مهدی جواهری و سنایی دو شاعر متعلق به ملیت های مختلف و با زبان های متفاوت هستند که تا حدودی دارای اندیشه هایفکری مشابه هستند و رویکردی دینی و مذهبی در اشعارشان دارند. هدف این پژوهش بیان دیدگاه های مشترک این دو شاعر درزمینه ی بینامتنی است. ضروری است که سبک فکری و ادبی و زبانی مرتبط با قرآن در اشعار این دو شاعر که دارای تفاوت زمانی ومکانی نیز هستند، بررسی و مقایسه شود. یافته های پژوهش نشان میدهد که برخی از مفاهیم مشترک نص قرآن در اشعار جواهری وسنایی عبارتند از: مرگ و اجل، غرور، روزیرسانی خداوند، دستگیری از نیازمندان، ظن و گمان، خداوند، اسرار آفرینش، وقایع وداستان های قرآنی، خلقت، احکام دینی و قرآنی، زندگی دنیوی، بهشت و جهنم، شیطان، صبر، تواضع و فروتنی، قیامت، توحید وایمان، اسامی و اشخاص قرآنی، ناامیدی.کلیدواژه ها
نص قرآن، سنایی، محمد مهدی جواهری، ادبیات تطبیقیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.