مقایسه آرای ویتگنشتاین و مولانا جلال الدین بلخی در باب مرگ و زندگی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
  • کد COI اختصاصی: LCONF07_215
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 341
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ناظم

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد

چکیده

مقاله حاضر مقایسه آرای ویتگنشتاین و مولانا جلال الدین در زمینه مرگ و زندگی است، به مثابه ی دو اندیشمند که در این باب صاحب رای بوده اند، گو آنکه یکی صاحب الهیات عارفانه باشد و دیگری منطقدان، فیلسوف و حکیم، کوشش شده است تا از داوری در این مورد خودداری شود و بیشتر جنبه نقد و نقل حال داشته باشد. در ابتدا پس از مقدمه و روش پژوهش به معنای وجودی زندگی و مرگ از منظر مولوی و وینگتنشتاین پرداخته شده. مصادیق و شواهدی از هر دو اندیشمند آورده شده. همچنین در باب مصادیق زندگی سعادتمند سخن رانده و آرای هر دو انیشمند بیان شده است. دو مقوم زندگی سعادتمند یعنی زندگی در نحال و اکنون» و نیز «رضا و تسلیم به سرنوشت و قضا» در آثار هر دو مداقه شده است. در نهایت، بحث ترس از مرگ که مقوله ای از اگزیستانسالیسم نیز به شمار می آید از وجه فلسفی نگریسته شده است.

کلیدواژه ها

مرگ، زندگی، ویتگنشتاین، مولوی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.