بررسی و مقایسه سبکی دو کتاب محبوب القلوب و زینت المجالس
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین همایش بین المللی مطالعات زبان و ادبیات در جهان اسلام
- کد COI اختصاصی: LCONF07_193
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 413
نویسندگان
کارشناس ارشد زبان و ادبیات فارسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی ، دانشگاه ارومیه
دکتری زبان و ادبیات فارسی، گروه ادبیات فارسی دانشگاه ارومیه
چکیده
آنچه یک فکر را در تاریخ اندیشه بشری اعتبار میدهد، موضوع فکر نیست بلکه قاب و قالبی است که اندیشه در ذهن ما به خودمیگیرد و این افکار را در هر دوره تاریخی با ادبیات که آیینه تمام نمای جامعه خود است، به همگان می نمایاند. سبک و سیاق هرنویسنده حاصل نگرش و شیوه بیان اوست که درهرصورت میتواند اطلاعات بسیار مفید و ارزشمندی در مورد احوالات و اوضاع اجتماعیو فرهنگی که در آن میزیسته است را به دست دهد. هدف اصلی این پژوهش «بررسی و مقایسه سبکی کتاب های محبوب القلوب و زینت» است که هر دو کتاب در عصر صفوی نگارش شده اند. روش تحقیق به صورت بررسی و مقایسه متون در سه سطح زبانی و ادبی و فکری هست. نویسندگان این دو کتاب میرزا برخوردار فراخی و مجدی که هر دو تقریبا در یک دوره تاریخی زندگی می کردندو در یک بستر فرهنگی و اجتماعی و فکری رشد کرده اند، بررسی و مقایسه سبک کتابهایشان تصویر روشنی از نثر دوران صفوی دراختیار ما خواهد گذاشت تا ببینیم که آیا نثر این دوره همانند نظم آن دچارتحول و آشفتگی شده است و اگر جواب مثبت است مختصاتو ویژگی هایی که نثر این دوره دارد را مشاهده کنیم.کلیدواژه ها
سبک، صفوی، مقایسه، بررسیمقالات مرتبط جدید
- بررسی گذرا بودن عالم محسوسات در رباعیات بیدل دهلوی
- نقش بحران های هویتی در شعر شاعران معاصر ایران: مطالعه ای تطبیقی بر بحران های فرهنگی، جنسی، اجتماعی و زبانی
- بررسی مولفه های نقد اجتماعی مربوط به کودتای ۲۸ مرداد در اشعار نیما و سایه
- هوش مصنوعی و تحول در آموزش ادبیات فارسی: چالش ها و فرصت ها
- علوم و فنون ادبی در عصر هوش مصنوعی: بازتعریف روش های تدریس و پژوهش
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.