تهی سازی حلال آلی دپا از آهن(III) پس از فرآیند استخراج حلالی روی
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES02_096
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 2747
نویسندگان
کارشناس مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران، گرایش استخراجی
استادیار دانشکده مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران
کارشناس ارشد مهندسی متالورژی و مواد دانشگاه تهران، گرلیش استخراج
چکیده
در پژوهش حاضر، تاثیر تعدادی از اسیدها، نمک ها و محلول های بافر متداول بر میزان بازیابی یون Fe(III) از حلال آلی دپا مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین تاثیر میزان تری بوتیل فسفات (TBP) نیز بر درصد بازیابی یون Fe(III) بررسی شده است. برای این منظور، ابتدا محلول آلی دپای اشغال شده توسط یون Fe(III) به روش سنتزی تهیه شد. محلول آبی سولفات آهن (III) با دپا 20% وTBP 4% مخلوط شدند، در حین اختلاط، pH بر روی 3 تنظیم شد و نسبت A/Oبرابر 1 بود. سپس دپای اشغال شده با اسیدهای مختلفی از جمله اسید کلریدریک، اسید سولفوریک، اسید نیتریک و اسید اگزالیک و نیز نمک ها و محلول های بافری مانند آمونیم اگزالات، سدیم اگزالات و مخلوط اسید اگزالیک + سدیم اگزالات و اسید اگزالیک + آمونیم اگزالات مورد بازیابی قرار گرفت. نتایج نشان می دهند که درصد بازیابی آهن در حضور اسید اگزالیک، آمونیم اگزالات و بافر اسید اگزالیک + آمونیم اگزالات بترتیب برابر %4/72 ، 70% و% 75 بوده است، ضمنا این نتایج در حضور غلظت های کم از اسید و نمک، به ترتیب برابر M 95/0 و M34/1 بدست آمده است. با توجه به نتایج بدست آمده، تاثیر افزایش غلظت TBP بر روی اسید هایی مانند HCl و H2SO4 بسیار چشم گیر است ، در صورتی که بر روی اسید اگزالیک و ترکیبات آن تاثیر بسزایی ندارد.کلیدواژه ها
دپا، بازیابی، آهن، استخراج حلالی، تری بوتیل فسفات، تهی سازیمقالات مرتبط جدید
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.