بررسی اجمالی کاربردهای هوش مصنوعی در صنعت رباتیک

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF05_177
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 381
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ساره صانعی

عضو هیئت علمی گروه مهندسی برق، دانشگبه فنی حرفه ای، تهران، ایرانس

هانیه معاذالاهی

دانشجوی کاردانی گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه فنی و حرفه ای تهران ایران

چکیده

هوش مصنوعی بطور خلاصه ترکیبی است از علوم کامپیوتر، فیزیولوژی و فلسفه، این شاخه از علوم بسیار گسترده و متنوع است و از موضوعات و رشته های مختلف علوم و فن اوری، مانند مکانیزم های ساده در ماشین ها شروع شده، و به سیستم های خبره ختم می شود، هدف هوش مصنوعی بطور کلی ساخت ماشینی است که بتواند «فکر» کند. اما برای دسته بندی و تعریف ماشین های متفکر، می بایست به تعریف «هوش» پرداخت. همچنین به تعاریفی برای «آگاهی» و «درک» نیز نیازمندیم و در نهایت به معیاری برای سنجش هوش یک ماشین نیازمندیم. به مدد تحقیقات وسیع دانشمندان علوم مرتبط، هوش مصنوعی از بدو پیدایش تاکنون راه بسیاری پیموده است. در این راستا، تحقیقاتی که بر روی توانایی آموختن زبان ها انجام گرفت و همچنین درک عمیق از احساسات، دانشمندان را در پیشبرد این علم، یاری کرده است. یکی ازاهداف متخصین، تولید ماشین هایی است که دارای احساسیات بوده و حداقل نسبت به وجود خود و احساسات خود واقف باشند. این ماشین باید توانایی تعمیم تجربیات قدیمی خود در شرایط مشابه جدید را داشته و به این ترتیب اقدام به گسترش دامنه دانش و تجربیاتش کند. همگام با افزایش دانش بشر از ساختار عصبی و سازوکار مغز، پژوهش ها در حوزه علوم رایانه ای و رباتیک نیز پیشرفت چشمگیری کرده است و با این حساب شاید دیگر ایده ساخت رباتی به توانایی های مغز انسان فقط در داستان های علمی تخیلی محدود نباشد. چرا که هوش مصنوعی در صنعت رباتیک، اهمیت فراوان دارد و تغییرات در هوش مصنوعی می توانند تحولات گسترده ای را در فناوری نوین پدید بیاورند. هوش مصنوعی، هوش ماشین هاست. که در واقع قصد دارد راه حل های الگوریتمی را ارایه کند تا بتوانیم به وسیله آن ربات ها را کنترل کنیم چرا که صنعت روباتیک هر روز در حال پیشرفت و آسان کردن زندگی برای انسان ها می باشد که این امر باعث بالا رفتن اهمیت این صنعت در زندگی روزمره مردم نیز باشد. پس در این مقاله سعی شده است تاثیرات هوش مصنوعی بر روی رباتیک را مورد بررسی قرار دهیم.

کلیدواژه ها

هوش مصنوعی، رباتیک، الگوریتم، کاربرد، صنعت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.