بررسی رویکردهای نهان کاوی در تصاویر و مقایسه آن ها

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پنجمین همایش ملی توسعه علوم فناوریهای نوین در مدیریت، حسابداری و کامپیوتر
  • کد COI اختصاصی: IVCONF05_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 207
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا صمدزاده

دانشجوی کارشناسی ارشد موسسه آموزش عالی ایرانیان

نجمه فرجی پور

استادیار موسسه آموزش عالی ایرانیان

چکیده

امروزه به سبب گستردگی شبکه های ارتباط ی و فضا ی اینترنت حجم زیادی از اطلاعات در بستر شبکه ها انتقال می یابد. انتقالاطلاعات مختلف و از منابع گوناگون، اهمیت ایجاد امنیت اطلاعات را در دو بعد حفظ و کشف اطلاعات نهان، بالا می برد. از طرفینیاز است تا اطلاعاتی، به صورت نهان انتقال یابد تا از سوء استفاده از آنها جلوگیری گردد و از طرف دیگر نیاز است تا برخی ازاطلاعات نهان کشف شود تا بتوان از انجام برخی اهداف مخرب ممانعت نمود. هدف اول با انجام نهان نگاری و هدف دوم با اجراینهان کاوی قابل دستیابی است. در بیشتر شبکه های ارتباطی تصاویر یکی از پرکاربردترین و محبوب ترین فرمت های ارتباطی بوده وبه علاوه از ظرفیت قابل قبولی برای نهان نگاری برخوردارند. با توجه به استفاده گسترده از تصاویر JPEG ، نهان نگاری و نهان کاویاین تصاویر از موضوعات جذاب برای پژوهشگران است. در این پژوهش، پس از بررسی مفاهیم کاربردی در زمینه نهان نگاری ونهان کاوی، همچنین انواع نهان کاوی و روش های ارائه شده برای آن، روش های نهان کاوی تصاویر JPEG مورد ارزیابی قرار می گیرند.در این پژوهش روش های انجام شده با معیارهای پیچیدگی، امنیت، کارایی، دقت، میزان خطا و اندازه پیام مورد بررسی قرار گرفتهاند.

کلیدواژه ها

امنیت اطلاعات، نهان کاوی، نهان نگاری، تصاویر JPEG

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.