تدوین الگوی توسعه قابلیت های کارآفرینی فناورانه در شرکت های تعاونی لبنی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-9-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 168
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین دلبازه

مدیریت، دانشگاه علی آباد کتول، علی آباد کتول، ایران

احسان ساده

دانشیار گروه مدیریت، واحد ساوه، دانشگاه آزاد اسلامی، ساوه، ایران

عبدالعزیز پقه

استادیار گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

چکیده

کارآفرینی با ایجاد فرصت های شغلی و درآمدی جدید به عنوان عاملی اساسی در ارتقاء وضعیت اقتصادی شناخته می شود. همچنین، کارآفرینی فناورانه نقش مهمی در فرآیند ایجاد اقتصاد منطقه ای دارد. هنگامی که در کشوری سازمان های فناورانه زیادی وجود داشته باشد و سطح کارآفرینی فناورانه بالا باشد، تاثیر مثبتی بر توسعه پایدار آن کشور دارد. نیاز به کارآفرینی فناورانه به این دلیل است که صنایع مبتنی بر فناوری به سرعت در حال گسترش بوده و جایگزین صنایع سنتی می شوند. هدف از این پژوهش شناسایی عوامل موثر بر طراحی الگوی قابلیت های کارآفرینی فناورانه با در نظر گرفتن مزیت رقابتی پایدار در شرکت های تعاونی صنایع لبنی شمال کشور با بکارگیری رویکرد تفسیری ساختاری بود. این یک تحقیق کیفی با رویکرد فراتحلیلی بود. جامعه آماری این پژوهش ۵۰ نفر از خبرگان نظری و تجریی در حوزه صنایع لبنی در استان های مازندر ان و گلستان بودند. ابزار گردآوری داده های تحقیق، مصاحبه هدفمند بود. تجزیه و تحلیل داده ها با روش دلفی فازی و تکنیک تحلیل شبکه فازی ANP انجام شد. نتایج غربالگری قابلیت کارآفرینی فناورانه ۳۶ شاخص و ۵ مولفه، و ۳۰ شاخص و ۴ مولفه را به عنوان عوامل اثرگذار بر قابلیت های کارآفرینی فناورانه با نام مزیت رقابتی پایدار شناسایی کرد. بر اساس این نتایج می توان ادعا نمود که قابلیت های کارآفرینی فناورانه می توانند منبعث از مزیت رقابتی پایدار در صنایع باشند و با ایجاد بستر مناسب موجبات تقویت کارآفرینی فناورانه و رونق اقتصادی کشور را فراهم نمود.

کلیدواژه ها

نوآوری, قابلیت های کارآفرینی فناورانه, مزیت رقابتی پایدار, رویکرد تفسیری ساختاری, صنایع لبنی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.