سطح بندی مولفه های کارآفرینی در گردشگری کشاورزی با رویکرد مدل سازی ساختاری-تفسیری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JEADG-9-3_008
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 295
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدباقر گرجی

گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران.

ابراهیم کریمی

گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

روح اله سمیعی

گروه مدیریت، واحد علی آباد کتول، دانشگاه آزاد اسلامی، علی آباد کتول، ایران

چکیده

هدف از این پژوهش، سطح بندی مولفه های گردشگری کشاورزی با رویکرد مدل سازی ساختاری-تفسیری است. در این پژوهش کیفی جهت شناسایی مولفه ها از نظریه داده بنیاد و جهت سطح بندی آن ها از رویکرد مدل سازی ساختاری-تفسیری استفاده شد. در این راستا مصاحبه های عمیق با خبرگان آگاه به حوزه گردشگری و کشاورزی انجام شد. انتخاب مصاحبه شوندگان با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند و تکنیک گلوله برفی صورت گرفت. معیار کفایت نمونه گیری رسیدن به اشباع نظری داده ها بود که در مصاحبه بیستم حاصل شد. پس از انجام مصاحبه ها، بر اساس روش نظریه داده بنیاد و طی سه مرحله کدگذاری باز، کدگذاری محوری و کدگذاری انتخابی مولفه ها استخراج گردیدند. بر این اساس "جاذبه های اقلیمی و محیط زیست، تنوع الگوی کشت و تجربه و نگرش گردشگران" به عنوان شرایط علی، "نظام خط مشی گذاری و مهاجرت روستائیان" به عنوان شرایط مداخله گر و "ظرفیت سازی و حمایت دولت" به عنوان شرایط زمینه ای شناسایی شدند. راهبردها نیز شامل "تبلیغات و برندسازی، مدیریت و برنامه ریزی، آموزش و توانمندسازی و به گزینی الگوهای گردشگری" و پیامدها شامل "توسعه کارآفرینی و اشتغال زایی و رشد و رفاه اقتصادی" می باشد. همچنین با استفاده از روش مدل سازی ساختاری-تفسیری مشخص گردید که تبلیغات و برندسازی، تنوع الگوی کشت و جاذبه های اقلیمی و محیط زیست در سطح چهارم، آموزش و توانمندسازی در سطح سوم، به گزینی الگوهای گردشگری در سطح دوم و مدیریت و برنامه ریزی، ظرفیت سازی و حمایت دولت، تجربه و نگرش گردشگران در سطح اول قرار گرفت. از این رو پیشنهاد می گردد با تبلیغات و آگاهی بخشی صحیح بخش خصوصی را به سرمایه گذاری در زیرساخت های مربوط به گردشگری ترغیب نمود.

کلیدواژه ها

توسعه گردشگری, توانمندسازی, کارآفرینی, اشتغال زایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.