چارچوب ارزیابی عملکرد دانشگاههای تک جنسیتی بر اساس سند اسلامی شدن دانشگاهها(مورد مطالعه: دانشگاه حضرت معصومه(س))

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوفصلنامه مدیریت در دانشگاه اسلامی، دوره: 11، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_MIUN-11-23_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 241
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رسول عباسی

دکترای مدیریت رفتار سازمانی، استادیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه حضرت معصومه(س)

سیده فاطمه فقیهی

دکترای حقوق عمومی، استادیار گروه حقوق، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه حضرت معصومه(س).

راحله محرمی

دانشجوی دکتری مدیریت رفتار سازمانی، دانشکده مدیریت، پردیس فارابی دانشگاه تهران.

عذرا استواری

دانشجوی دکتری مدیریت صنعتی، دانشکده مدیریت پردیس فارابی دانشگاه تهران.

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر، ارزیابی عملکرد دانشگاههای دولتی تک جنسیتی کشور بر اساس سند اسلامی شدن دانشگاهها بود که به صورت نمونه در دانشگاه حضرت معصومه(س) اجرا شد. روش: روش پژوهش، توصیفی پیمایشی و جامعه آماری آن شامل کارکنان، اساتید و دانشجویان دانشگاه حضرت معصومه(س) بود. نمونه گیری به شیوه در دسترس و تعداد نمونه ۱۴۰ نفر بود. تجزیه و تحلیل داده ها بر اساس معادلات ساختاری و آزمون تی با استفاده از نرم افزار اس.پی.اس.اس.۲۲ و اسمارت پی.ال.اس.۳ انجام شد. یافته ها: با مطالعه سند اسلامی شدن دانشگاهها، ابعاد و مولفه های دانشگاه اسلامی در چهار حوزه فرهنگی- تربیتی، آموزشی، پژوهشی- فناوری و مدیریتی استخراج شد. یافته های خاص این پژوهش نشان داد که ابعاد فرهنگی- تربیتی، آموزشی، پژوهشی- فناوری و مدیریتی دانشگاه حضرت معصومه(س) در وضعیت قابل قبولی قرار دارد. نتیجه گیری: همه دانشگاهها بر اساس مقیاس استخراجی در این پژوهش می توانند وضعیت خود را از نظر مولفه های دانشگاه اسلامی ارزیابی کنند. در خصوص دانشگاههای تک جنسیتی نیز با توجه اهمیت نقش زنان در توسعه جامعه، با تقویت ابعاد فرهنگی- تربیتی، آموزشی، پژوهشی- فناوری و مدیریتی در این دانشگاهها می توان اثربخشی این موسسات را در آموزش عالی کشور افزایش داد.

کلیدواژه ها

دانشگاه اسلامی, شاخصهای دانشگاه اسلامی, سند اسلامی شدن دانشگاهها, ارزیابی عملکرد دانشگاه تک جنسیتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.