شکل دهی چدن نشکن نیمه جامد تهیه شده به روش سطح شیبدار
- سال انتشار: 1387
- محل انتشار: دومین همایش مشترک انجمن مهندسین متالورژی و انجمن ریخته گری ایران
- کد COI اختصاصی: IMES02_047
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1695
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مواد
استاددانشگاه تهران
کارشناس ارشد
استادیار، دانشکده مهندسی متالورژی ومواد پردیس دانشکده های فنی دانشگ
چکیده
چدن نشکن آلیاژی با خواص منحصر به فرد نسبت به دیگر چدن هاست که برخی عوامل مانند ضخامت بحرانی پر کردن قالب، وجود میکرو پروسیتی مخصوصا در مقاطع نازک، انجماد دندریتی و جدایش عناصر آلیاژی کاربرد های این آلیاژ را محدود می سازد, از طرف دیگر چدن های نشکن به دلیل وجود گرافیت های کروی قابلیت کار گرم و شکل پذیری خانواده فولادها را نیز ندارند تا بتوان قطعاتی نازک و بی عیب از آنها تولید کرد ولی راه حل تولید قطعات بی عیب از چدن نشکن را می توان در فرایند شکل دهی نیمه جامد دنبال کرد. شکل دهی در حالت نیمه جامد در مورد چدن ها به دلیل وجود مشکلاتی نظیر پیچیده بودن فرایند های انجمادی تحقیقات زیادی انجام نشده است. در حالی که به نظر می رسد با جایگزینی ساختار گلبولی به جای ساختار دندریتی و جلوگیری از ایجاد ریز حفرات در حین انجماد مقاطع نازک تحت فشار بتوان تا حد زیادی نقایص چدن نشکن را بر طرف ساخت و خواص مکانیکی آن را بهبود بخشید. در این تحقیق از آلیاژ چدن نشکن حاوی منگنز و مولیبدن تهیه شده به روش سطح شیبدار جهت ریخته گری تحت فشار نیمه جامد استفاده گردید و جدایش عناصر آلیاژی, جدایش مذاب و جامد, وجود ریز حفرات در مقاطع نازک و تغییر شکل گرافیت ها در هنگام شکل دهی مورد بررسی قرار گرفتکلیدواژه ها
ریخته گری نیمه جامد، چدن نشکن، سطح شیبدار، مقاطع نازکمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.