بررسی تاثیر طب سوزنی در کاهش دردها و مدت زایمان طبیعی: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده یک سوکور
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 25، شماره: 8
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-25-8_007
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 287
نویسندگان
پزشک عمومی، واحد توسعه تحقیقات بالینی شهید اکبرآبادی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
استادیار گروه زنان و مامایی، واحد توسعه تحقیقات بالینی شهید اکبرآبادی، دانشکده علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
چکیده
مقدمه: ترس از لیبر، منجر به افزایش بی رویه سزارین شده و به دلیل عوارض متعدد مادری و جنینی روش های بی دردی دارویی، روش های غیردارویی مورد توجه قرار گرفته است. مطالعه حاضر با هدف بررسی آثار طب سوزنی بر شدت درد زایمان انجام شد.روش کار: این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی طی سال های ۱۴۰۰-۱۳۹۹ بر روی ۳۲ نفر از زنان باردار در بیمارستان شهید اکبرآبادی تهران انجام شد. افراد به طور تصادفی به دو گروه طب سوزنی "واقعی" و "کاذب" تقسیم شدند. زنان در فاز فعال زایمان از نظر شدت درد قبل از طب سوزنی، ۱۵، ۳۰ و ۴۵ دقیقه پس از طب سوزنی مورد ارزیابی قرار گرفتند. برای ارزیابی درد از مقیاس بصری آنالوگ استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۸) و آزمون های کای اسکوئر و تی دانشجویی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد.یافته ها: میانگین شدت درد گروه مداخله در مقایسه با گروه شاهد ۳۰ و ۴۵ دقیقه بعد از طب سوزنی کمتر بود (۰۴۵/۰=p، ۰۰۱/۰> p)، در حالی که قبل از مداخله و ۱۵ دقیقه اول بعد از مداخله اختلاف معناداری نداشت (۲۹/۰=p، ۶۸/۰=p). همچنین طب سوزنی تاثیر معناداری در نمره آپگار نوزاد و میزان نیاز به اکسی توسین نداشت (۰۵/۰< p). مدت مرحله دوم در گروه مورد و شاهد به ترتیب ۱۳۰±۱۹۳ و ۱۲۹±۳۰۵ دقیقه بود که در گروه مورد به طور معناداری کمتر بود (۰۲۲/۰=p).نتیجه گیری: طب سوزنی می تواند باعث کاهش درد زایمان و مدت زمان فاز زایمان شود، درحالی که تاثیری بر کاهش نیاز بر اکسی توسین و نمره آپگار نوزاد ندارد.کلیدواژه ها
درد زایمان, زایمان, طب سوزنی, مدت زایماناطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.