مقایسه ایبوبروفن با ایبوبروفن و تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست در کاهش درد القای سقط سه ماه اول با میزوپروستول
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: مجله زنان، مامایی و نازایی ایران، دوره: 25، شماره: 8
- کد COI اختصاصی: JR_IJOGI-25-8_001
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 236
نویسندگان
استاد گروه زنان و مامایی، واحد توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان طالقانی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
دانشیار گروه بیهوشی، مرکز تحقیقات بیهوشی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران.
دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز توسعه تحقیقات بالینی بیمارستان شهید اکبرآبادی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران.
چکیده
مقدمه: اغلب افرادی که تحت القای سقط سه ماهه اول بارداری با دارو قرار می گیرند، درد شکم و کرامپ را تجربه می کنند. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS) بر کاهش درد القای سقط طبی سه ماهه اول بارداری انجام شد. روش کار: در این مطالعه کارآزمایی بالینی یک سوکور که در سال های ۱۴۰۰-۱۳۹۹ انجام شد، برای ۴۰ زن باردار در سه ماهه اول که کاندید سقط درمانی با میزوپروستول بودند، به منظور کاهش درد به صورت تصادفی ایبوبروفن و TENS غیرفعال یا ایبوبروفن و TENS فعال با تواتر ۸۰ هرتز و شدت بین صفر تا ۸۰ میلی آمپر تجویز شد. این دو گروه از نظر شدت درد قبل و بعد از استفاده از TENS و میزان استفاده از ایبوبروفن، رضایت از فرآیند سقط طبی و عوارض مورد مقایسه قرار گرفتند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه ۱۶) و آزمون های آماری کای اسکوئر و من ویتنی انجام شد. میزان p کمتر از ۰۵/۰ معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در گروه TENS فعال بدون افزایش عوارض، میزان استفاده از ایبوبروفن به طور معنی داری کمتر (۰۰۱/۰=p) و میزان کاهش درد به طور معنی داری بیشتر (۰۰۱/۰=p) از گروه دیگر بود. هم چنین در این گروه رضایت از فرآیند سقط بیشتر بود (۰۴۴/۰=p). نتیجه گیری: در افرادی که به منظور سقط طبی در سه ماهه اول بارداری در بیمارستان بستری می شوند، به منظور تسکین بیشتر می توان علاوه بر ایبوبروفن از TENS نیز استفاده کرد.کلیدواژه ها
القای سقط, تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست, درد, سه ماهه اول بارداریاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.