بررسی رابطه ی میزان استفاده از تلفن همراه با سلامت روان و موفقیت تحصیلی در دانشجویان پزشکی
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 281
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_EDJ-7-1_007
تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1401
چکیده مقاله:
تلفن همراه از جمله عواملی است که در ایجاد ارتباطات عمومی گسترده ی اجتماعی نقش فراوانی دارد. استفاده بیش از حد از تلفن همراه منجر به آسیب های جسمی و روانی فراوان می شود و احتمالا می تواند بر جنبه های مختلف زندگی دانشجویان از جمله عملکرد اجتماعی و مسوولیت های شغلی و وضعیت تحصیلی آنها تاثیرگذار باشد. با توجه به اینکه میزانپیشرفت و افت تحصیلی یکی از معیارهای کارآیی نظام آموزشی است، بررسی متغیرهای تاثیرگذار بر آن ضرورت می یابد. این مطالعه به روش اپیدمیولوژیک تحلیلی در سال ۱۳۹۲ بین ۱۹۵ نفر از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شده است. در این مطالعه از پرسشنامه ی سلامت روان و پرسشنامه ی استفاده مفرط از تلفن همراه و میانگین معدل دو نیمسال آخر جهت بررسی موفقیت تحصیلی استفاده شده است و اطلاعات حاصل شده توسط نرم افزار SPSS آنالیز شده است. یافته ها بیانگر آن است که موفقیت تحصیلی و میزان استفاده از تلفن همراه در دختران بیشتر از پسرهاست )به ترتیب p=۰.۰۱۵ و p =۰.۰۳۰ ( و پسرها از سلامت روان بهتری نسبت به دخترها برخوردارند ) (p =۰.۰۳۷ . بین میزان استفاده از تلفن همراه و موفقیت تحصیلی رابطه معناداری وجود نداشته )ضریب همبستگی پیرسون = ۰۱۵ / ۰ - )ولی بین سلامت روان و میزان استفاده از تلفن همراه رابطه مشهودی وجود دارد و هر چه میزان استفاده از تلفن همراه بیشتر باشد، فرد از سلامت روان کمتری برخوردار است ) spirman rho=۰.۳۸ (. همچنین بین سلامت روان و موفقیت تحصیلی نیز ارتباط معنادار یافت نشد. تاهل نیز اثری بر موفقیت تحصیلی و سلامت روان و میزان استفاده از تلفن همراه ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی سیاح برگرد
عضو هیات علمی و مدیر مرکزمطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
علیرضا اولی پور
عضو هیات علمی، مرکزمطالعات و توسعه آموزش علوم پزشکی و مدیر تحصیلات تکمیلی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
سید عابدین حسینی آهنگری
عضو هیات علمی، دانشکده ی علوم پزشکی آبادان، آبادان، ایران.
سیده فاطمه معاشی
دانشجوی دکترای عمومی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپوراهواز، اهواز، ایران.
احمد حیدری
دانشجوی کارشناسی ارشد آمار زیستی،دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :