رابطه جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت، عدم قطعیت و سایبرکندریا در دانشجویان

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله مدیریت اطلاعات سلامت، دوره: 18، شماره: 5
  • کد COI اختصاصی: JR_HIM-18-5_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 188
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زیور صباغی نژاد

استادیار، علم اطلاعات و دانش شناسی، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

رضا پورسواری

دانشجوی کارشناسی ارشد، کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، گروه کتابداری و اطلاع رسانی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

امین کرایی

استادیار، مشاوره، گروه روان شناسی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران

چکیده

مقدمه: توجه به عوامل زمینه ای و بافت در اطلاع یابی سلامت، نقش روشنگری خواهد داشت. پژوهش حاضر با هدف تبیین رابطه جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت، عدم قطعیت و سایبرکندریا در دانشجویان انجام شد.روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی بود و به روش همبستگی انجام شد. جامعه تحقیق را دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در کلیه مقاطع تحصیلی تشکیل داد. ۳۵۸ نفر نمونه انتخاب شدند و در نهایت، ۲۸۶ نفر مشارکت نمودند. ابزار جمع آوری اطلاعات شامل پرسش نامه جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت با آلفای ۸۱/۰، عدم قطعیت ۸۵/۰ و سایبرکندریا ۸۶/۰ بود.یافته ها: میانگین جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت در گروه مردان بالاتر از زنان بود (۰۰۳/۰ = P). همچنین، دانشجویان دکتری حرفه ای و کارشناسی ارشد میانگین بالاتری نسبت به سایر مقاطع تحصیلی داشتند. تفاوت معنی داری در بررسی میانگین عدم قطعیت و سایبرکندریا در گروه های جنسیتی و تحصیلی مشاهده نشد. بین جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت و عدم قطعیت (۰۰۱/۰ = P)، جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت و سایبرکندریا (۰۰۱/۰ = P) رابطه معنی داری وجود داشت. با استفاده از رگرسیون مشخص شد عدم قطعیت و سایبرکندریا به عنوان پیش بین ها جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت می باشند.نتیجه گیری: عدم قطعیت و تردید در خصوص شرایط مرتبط با سلامتی افراد و همچنین، اضطراب ناشی از مواجهه با اطلاعات سلامت، باعث افزایش جستجوی آنلاین اطلاعات سلامت در دانشجویان می شود.

کلیدواژه ها

سایبرکندریا, رفتار جستجوی اطلاعات, علوم اطلاعات, عدم قطعیت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.