مقایسه ی نیروی انسانی، مجموعه و فضای کتابخانه های دانشکده ای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با استانداردهای کتابخانه های دانشگاهی ایران در بازه ی زمانی ۹۲-۹۳

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 185

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_EDJ-7-2_004

تاریخ نمایه سازی: 24 آبان 1401

چکیده مقاله:

پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت کتابخانه های دانشکده ای زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از لحاظ نیروی انسانی متخصص و کمک متخصص، فضای مخزن کتاب و نشریات، فضای سالن مطالعه، فضای کار کارمندان، تعداد نشریات و تعداد جلد کتاب و مقایسه ی آن ها با استاندارد کتابخانه های دانشگاهی ایران انجام شده است. روش پژوهش، پیمایشی از نوع توصیفی تحلیلی است. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه استفاده شد. جامعه ی آماری این پژوهش کلیه ی کتابخانه های دانشکده ای دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز می باشند. نتایج پژوهش نشان داد که از لحاظ نیروی انسانی متخصص و کمک متخصص کتابخانه ی دانشکده ی پزشکی با کمبود ۴ نیرو (یک نیروی متخصص و سه نیروی کمک متخصص) بیش از دیگر کتابخانه ها دچار کمبود است و کتابخانه ی دانشکده ی توانبخشی بهتر از دیگر کتابخانه ها و در سطح مطلوب می باشند. از لحاظ تعداد جلد کتاب، کتابخانه ی دانشکده ی پزشکی با کمبود ۲۱۶۵۰۲ جلد بیش از سایر کتابخانه ها در سطح نامطلوب می باشد. از لحاظ تعداد عنوان نشریه، کتابخانه ی دانشکده ی پیراپزشکی با کمبود۱۵۰ عنوان بیش از دیگر کتابخانه ها دچار کمبود است. از لحاظ فضای کار کارمندان کتابخانه ی دانشکده ی پزشکی با کمبود ۲۳۵ متر بیش از دیگر کتابخانه ها دچار کمبود می باشد. از لحاظ فضای مخزن کتاب و نشریات کتابخانه ی دانشکده ی پیراپزشکی با کمبود ۳۸ متر بیش از دیگر کتابخانه ها دچار کمبود می باشد و از لحاظ فضای سالن مطالعه، کتابخانه ی دانشکده ی پزشکی با کمبود ۸۳۶ متر بیش از دیگر کتابخانه ها دچار کمبود می باشد. اکثر کتابخانه های مورد مطالعه دچار ضعف و کاستی می باشند و جهت رفع این کمبودها باید تصمیمات جدی اتخاذ نمود.

کلیدواژه ها:

کتابخانه های دانشکده ای ، استانداردهای کتابخانه های دانشگاهی ایران ، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز

نویسندگان

محمدعلی زمانی

کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی، معاونت پژوهشی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

علی حسین قاسمی

عضو هیات علمی، دانشکده ی پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Ataee, E ۲۰۰۲, Assessment of human resources, academic libraries in ...
  • Ebrahimi, K, Habibi, S, Tasbihi, GH ۲۰۱۰, Comparison of human ...
  • Haghighi, M ۱۹۹۳, Assessment of human resources, academic libraries in ...
  • Heidari, H ۲۰۰۴, Check the status of the five regional ...
  • Mezinani, A ۲۰۰۷, Library and librarianship, Tehran: Samt ...
  • Taavoni, Sh ۲۰۰۱, Standards of academic libraries, Tehran: Iran's National ...
  • نمایش کامل مراجع