تاثیر هوش هیجانی بر تمایل به ترک شغل و نقش تعدیلگر حمایت سازمانی درک شده
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: هفتمین همایش ملی پژوهش های نوین در مدیریت ، اقتصاد و حسابداری ایران
- کد COI اختصاصی: MPCONF07_014
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 320
نویسندگان
استادیارعضوهیئت علمی گروه مدیریت موسسه آموزش عالی فروردین قائم شهر
چکیده
هدف از انجام این پژوهش تاثیر هوش هیجانی بر تمایل به ترک شغل و نقش تعدیلگر حمایت سازمانی درک شده است. این پژوهش به لحاظ هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی، پیمایشی است. جامعه آماری کلیه ی کارکنان صندوق بیمه روستاییان و عشایر استان مازندران به تعداد ۲۰۰ نفر می باشد. با استفاده از فرمول کوکران حداقل حجم نمونه آماری ۱۳۲ نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شد. برای گردآوری داده های اولیه از روش میدانی با ابزار پرسشنامه پنج گزینه ای لیکرت و برای گرد آوری داده های ثانویه از روش کتابخانه ای استفاده شد. اعتبار پرسشنامه از روش اعتبار محتوایی و اعتبار صوری و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه گردید. برای آزمون فرضیه ها از روش مدل سازی معادلات ساختاری و نرم افزار Smartpls استفاده شد. یافته ها نشان داد هوش هیجانی بر تضاد کار- خانواده، تمایل به ترک شغل و فرسودگی شغلی تاثیر منفی معناداری دارد. تضاد کار- خانواده بر تمایل به ترک شغل و فرسودگی شغلی تاثیر مثبت معناداری دارد و فرسودگی شغلی بر تمایل به ترک شغل تاثیر مثبت معناداری دارد. حمایت سازمانی درک شده بر تمایل به ترک شغل و تضاد کار- خانواده و فرسودگی شغلی تاثیر منفی معناداری دارد. همچنین حمایت سازمانی درک در تاثیر هوش هیجانی بر تضاد کار- خانواده و در تاثیر هوش هیجانی بر فرسودگی شغلی نقش تعدیلگر دارد.کلیدواژه ها
هوش هیجانی ، تمایل به ترک شغل ، فرسودگی شغلی ، حمایت سازمانی درک شده ، تضاد کار- خانوادهمقالات مرتبط جدید
- مروری اجمالی بر چالشها و فرصت های پایداری زنجیره تامین با تمرکز بر صنایع ایران
- بررسی تاثیر آمیخته های بازاریابی بر اعتماد به صنعت بیمه
- مطالعه و بررسی برنامه نویسی مبتنی بر انتظار فازی برای مدیریت موجودی انبار های متمرکز
- شناسایی و اولویت بندی موانع مدل کسب و کار بازیافت منابع در اقتصادهای نوظهور
- گفتمان های بازاریابی سیاسی در انتخابات ریاست جمهوری (مورد مطالعه: انتخابات ریاست جمهوری دوره دهم تا چهاردهم)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.