بررسی مبانی نظری مدل های تنزیلی ارزشگذاری سهام

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در مدیریت و حسابداری، دوره: 6، شماره: 23
  • کد COI اختصاصی: JR_ARMA-6-23_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 154
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی عرب صالحی

دانشیار گروه حسابداری، دانشکده علوم اداری و اقتصاد، دانشگاه اصفهان، اصفهان. ایران

علیرضا کمالی دهکردی

کارشناس ارشد حسابداری، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، شهرکرد، ایران.

چکیده

دست یابی به رشد بلندمدت و مداوم اقتصادی، نیازمند تجهیز و تخصیص بهینه منابع در سطح اقتصاد ملی است و این مهم بدون کمک بازارهای مالی، به ویژه یک بازار سرمایه گسترده و کارآمد امکان پذیر نیست. در ایران نیز فعال شدن بورس و تشکیل شدن شرکت های سرمایه گذاری می تواند به توسعه اقتصادی کشور کمک کند. از طرفی سرمایه گذاران و خریداران سهام در بازار سرمایه نیاز به اطلاع از قیمت واقعی سهام دارند، لذا روشی که بتواند این نیاز سرمایه گذاران را برآورده کند از اهمیت ویژه-ای نزد آن ها برخوردار است و می تواند به پویایی و رونق بازار سهام کمک کند. لذا در این مطالعه به بررسی مدل های تنزیلی ارزشگذاری سهام یعنی مدل های تنزیل سودهای نقد، تنزیل جریانات نقد آزاد سهام، سود باقی مانده و رشد سودهای غیرعادی پرداخته شد. مطالعه حاضر نشان داد قیمت گذاری سهام در بازار سرمایه تماما بر پایه اطلاعات حسابداری نمی باشد و این که چه عواملی باعث چنین اختلاف-هایی می شوند هنوز مشخص نیست. این شرایط نشان دهنده یک خلا پژوهشی بین نتایج ارزش گذاری حسابداری و قیمت گذاری بازار است. لذا سرمایه گذاران باید توجه داشته باشند که برای ارزیابی سهام شرکت ها، نباید به یک روش یا یک مدل اکتفا کنند و ضروری است که در انتخاب مدل مناسب به نوع صنعت و عوامل مربوط به شرکت نیز توجه کنند.

کلیدواژه ها

تئوری ارزش ذاتی، مدل تنزیل سودهای نقد، مدل تنزیل جریانات نقد آزاد سهام، مدل سود باقی مانده، مدل رشد سودهای غیرعادی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.