پیشایندها و پسایندهای رفتارهای ضد تولید در سازمان های دفاعی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه مدیریت نوآوری در سازمان های دفاعی، دوره: 5، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JIMDO-5-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 171
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی فرهادی

استادیار گروه مدیریت، دانشکده مدیریت، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، تهران، ایران

سلمان جواشی جدید

دکتری مدیریت بازرگانی، مدرس دانشکده مدیریت، دانشگاه علوم و فنون هوایی شهید ستاری، تهران، ایران

چکیده

زمینه و هدف: بروز رفتارهای ضد تولید به افزایش هزینه های سازمان، کاهش استانداردهای کیفیت و کمیت در تولیدات و خدمات، اتلاف و استفاده های شخصی از اموال و منابع سازمان، کاهش بهره وری و عملکرد سازمانی کارکنان و افزایش استرس محیط کار منجر خواهد شد. بر این اساس، در این پژوهش به شناسایی پیشایندها و پسایندهای رفتارهای ضد تولید در سازمان های دفاعی دانش بنیان و فناور پرداخته شده است. روش شناسی: این پژوهش از نظر هدف از نوع کاربردی و از نظر روش نوعی پژوهش کیفی و اکتشافی است. داده های پژوهش شامل مقالات و مستندات علمی و مصاحبه با خبرگان سازمان های دفاعی دانش بنیان بود. نمونه گیری به روش هدفمند و قضاوتی انجام شد و با تعداد ۱۴ نفر مصاحبه نیمه ساختاریافته انجام شد. اطلاعات به دست آمده با استفاده از روش گراندد تئوری (رویکرد ظاهر شونده گلیزر) و نرم افزار مکس کیودی ای تحلیل شدند. روایی پژوهش، از طریق تایید اعضاء و مشارکت کنندگان و پایایی آن از روش توافق مشارکت کنندگان و ضریب توافق ۸۱ درصد حاصل گردید. یافته ها: پس از تحلیل مقالات، اسناد و مصاحبه ها تعداد ۵۴۴ کد اولیه شناسایی شد. در یک فرایند چندمرحله ای کدگذاری، پیشایندهای رفتارهای ضد تولید در سازمان های دانش بنیان و فناور شامل چهار بعد عوامل مدیریتی، عوامل سازمانی، عوامل فرهنگی اجتماعی و عوامل فردی و پسایندهای رفتارهای ضد تولید شامل دو بعد فردی و سازمانی بودند. نتیجه گیری: با شناسایی و کنترل پیشایندهای رفتارهای ضدتولید در سازمانهای دفاعی، امکان مدیریت و کاهش رفتارهای ضدتولید در این سازمان­ها محقق می­گردد و به تبع آن امکان کنترل و کاهش پیامدهای منفی این نوع رفتارها در سطح فردی و سازمانی قابل دستیابی خواهد بود.

کلیدواژه ها

رفتارهای ضد تولید, پیشایندها, پسایندها, سازمانهای دانش بنیان و فناور

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.