بررسی تاثیر پارامترهای ماشین کاری بر دمای نوک ابزار (با استفاده از ترموکوپل)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 6، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-6-6_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 160
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وفا نورپور

نویسنده مسئول

خالد آذری

نویسنده دوم

چکیده

سوراخکاری یکی از فرایندهای ماشینکاری سنتی است که برای ایجاد حفرههای استوانهای شکل مورد استفاده قرار میگیرد. از طرفی نیاز به قطعات با مﻘاومت بالا در برابر عواملی همچون سایش، خوردگی، بارهای خارجی و مﻘاومت در برابر نفوذ جسم خارجی سبب شده تا محﻘﻘین به دنبال ساخت موادی با این قابلیتها باشند. در روش مرسوم، قطعهکار پس از فرایند سوراخکاری، عملیات حرارتی میشود. اما امروزه با رشد صنعت و نیاز به قطعات با سختی و استحکام بالا نیاز به سوراخکاری قطعات سخت وجود دارد. در این تحﻘیق سوراخکاری فولاد C ۴۴ در سه سختی مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. تاثیر متغیرهای سوراخکاری شامل سرعت برشی، نرخ پیشروی، سختی قطعهکار و روانکار بر نیروی ماشینکاری و زبری سطح با استفاده از روش تاگوچی بررسی شده و روابطی جهت پیشبینی نیرو بر حسب متغیرهای ورودی تعریف شده، بدست آمده است. پس از تعیین مﻘادیر بهینهی متغیرهای سوراخکاری، مﻘایسهای بین مزایا و محدودیتهای سوراخکاری قطعات سختکاری شده با روش مرسوم سوراخکاری صورت گرفت. نتایج نشان داد که انجام سوراخکاری بر روی قطعات سخت بر روش مرسوم به دلیل مزایای اقتصادی و فنی ارجحیت دارد، روش تاگوچی برای طراحی آزمایش مناسب بوده و نتایج آن در مورد نیروهای سوراخکاری و معیار Rt زبری سطح قابل اطمینان است. نتایج همچنین ن شان داده که سختی، نرخ پی شروی، خنک کننده و سرعت بر شی به ترتیب تاثیر گذارترین پارامترها بر نیروی ماشینکاری و درمورد زبری سطح این ترتیب به صورت سختی قطعهکار، خنک کننده، سرعت برشی و نرخ پیشروی است. مﻘادیر بهینه متغیرهای سوراخکاری به منظورکم نمودن نیروی ماشینکاری و زبری سطح با روشهای مختلف بررسی و پیشنهاد شده است.

کلیدواژه ها

سوراخکاری، سخت کاری، زبری سطح، پارامترهای ماشینکاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.