اثر دویدن با تردمیل بر اختلالات رفتاری القا شده توسط انزوای اجتماعی در موش های صحرایی نر
- سال انتشار: 1398
- محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 27، شماره: 4
- کد COI اختصاصی: JR_DMED-27-4_004
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 190
نویسندگان
کارشناسی ارشد فیزیولوژی جانوری، گروه فیزیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
گروه فیزیولوژی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران
چکیده
مقدمه و هدف: انزوای اجتماعی بر سیستم عصبی اثر گذاشته و به پیدایش اختلالات رفتاری منجر میشود. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثر دویدن با تردمیل بر حافظه فضایی و رفتارهای اضطرابی و افسردگی در موشهای صحرایی مواجه شده با انزوای اجتماعی است. مواد و روشها: ۴۰ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به ۴ گروه شامل ۱) کنترل، ۲) تردمیل، ۳) انزوا و ۴) انزوا-تردمیل تقسیم شدند. موشها در گروه های ۳ و ۴ به مدت ۴ هفته به تنهایی در قفس زندگی کردند. گروه های ۲ و ۴ نیز به مدت ۴ هفته (۳۰ دقیقه در روز به مدت ۵ روز در هفته) با تردمیل تمرین کردند. در پایان دوره، یادگیری و حافظه فضایی، اضطراب و افسردگی حیوانات با استفاده از ماز آبی موریس، ماز بعلاوه مرتفع و تست شنای اجباری بررسی شد. نتایج: چهار هفته انزوا موجب نقص حافظه فضایی و رفتارهای اضطراب و افسردگی در موشهای صحرایی شد. نتایج آزمون ماز آبی نشان داد که زمان و مسافت شنا شده برای رسیدن به سکوی پنهان در گروه انزوا-تردمیل در مقایسه با گروه انزوا کاهش معنیدار داشت (۰۵/۰P< ) و مدت زمان سپری شده در ربع دایره هدف نیز افزایش یافت (۰۵/۰P< ). نتایج ماز بعلاوه مرتفع نشان داد که درصد ورود به بازوی باز و درصد ماندن در این بازو در گروه انزوا-تردمیل در مقایسه با گروه انزوا افزایش یافت (۰۵/۰P< ). همچنین مدت زمان بیحرکتی در شنای اجباری نیز در گروه انزوا-تردمیل کمتر از گروه انزوا بود (۰۵/۰P< ). نتیجه گیری: دویدن با تردمیل موجب بهبود حافظه فضایی و کاهش رفتارهای اضطرابی و افسردگی در موشهای صحرایی مواجه شده با انزوای اجتماعی میشود.کلیدواژه ها
دویدن با تردمیل, انزوای اجتماعی, حافظه, اضطراب, افسردگیاطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.