بررسی تداخل اثر سم عقرب مزوبوتوس اپیوس و داروی سیکلوسپورین در مکانیسم های بیوشیمیایی و هیستولوژی در بافت پارانشیم کبد و کلیه موش سوری

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 27، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-27-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 244
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سارا زنگی آبادی

دپارتمان بیولوژی، واحد دامغان، دانشگاه آزاد اسلامی، دامغان، ایران

شاهرخ نویدپور

آزمایشگاه مرجع رازی تحقیقات عقرب، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، البرز، ایران

حسین ذولفقاریان

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، البرز، ایران

محمد اسلام پناه

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی کرج، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، البرز، ایران

غلامحسن واعظی

دپارتمان بیولوژی، شاخه ی کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، البرز، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: زهر  Mesobuthus به عنوان خانواده buthidae شناخته می شود که بر اساس مطالعات انجام شده، این زهر می تواند باعث مرگ انسان شود. از طرفی خواص ضدالتهابی سیکلوسپورین در پیوند اعضاء از طریق سرکوب سیستم ایمنی و التهاب نشان داده شده است و احتمالا می تواند با اثر زهر مقابله کند؛ بنابراین در مطالعه حاضر اثر سیکلوسپورین بر روی زهر epeus Mesobuthus  مورد بررسی قرار گرفت.   مواد و روش ها: این یک مطالعه تجربی است. تعداد ۵۰ موش سوری به ۵ گروه ۱۰ تایی طبقه بندی شدند. زهر Mesobuthus epeus  و سیکلوسپورین در دوزهای۱۰، ۲۰ و ۳۰ میلی گرمی انتخاب شد. در این مطالعه موش های هایی که سیکلوسپورین را دریافت نکردند به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شدند. پارامترهای بیوشیمیایی همراه با نیتریک اکساید و سیتوکاین  IL-۲ در همه ی گروه ها بوسیله متد روتین اسپکتروفوتومتری و الایزا به ترتیب اندازه گیری شد.  ضمن اینکه، بررسی های پاتولوژیک کلیه و کبد نیز انجام شد.   نتایج: همه ی شاخص های بیوشیمیایی و IL-۲ بطور قابل ملاحظه ای پس از تزریق زهر  Mesobuthus افزایش یافت.(P< ۰.۰۰۱)  از سوی دیگر، گروه های موش پس از دریافت سیکلوسپورین کاهش معنی داری در همه ی پارامترهای مورد مطالعه نشان داند.(P< ۰.۰۰۱).   نتیجه گیری: سیکلوسپورین در دوز ۳۰ میلی گرمی قادر به کاهش پاسخ التهابی شده و می تواند داروی درمانی مناسبی برای بیماران عقرب گزیده باشد.  

کلیدواژه ها

زهر عقرب مزوبوتوس, سیکلوسپورین, پارامترهای بیوشیمیایی, کبد و کلیه, موش سوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.