ارزیابی تاثیر آموزش خودراهبری به شیوه بر خط بر بهبود عملکرد تحصیلی و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان
- سال انتشار: 1401
- محل انتشار: دومین همایش ملی ایده های کاربردی در علوم تربیتی، روانشناسی و مطالعات فرهنگی
- کد COI اختصاصی: EPCS02_174
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 314
نویسندگان
معلم علوم تربیتی دانشگاه مازندران
چکیده
هدف پژوهش حاضر ارزیابی تاثیر آموزش خودراهبری به شیوه بر خط بر بهبود عملکرد تحصیلی و سرزندگی تحصیلی دانش آموزان بود. روش پژوهش نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون – پس آزمون با گروه کنترل بود. جامعه آماری پژوهش شامل دانش آموزان دختر پایه دوم دوره دوم متوسطه شهر ساری در سال تحصیلی ۱۴۰۰ – ۱۴۰۱ بود. حجم نمونه پژوهش شامل ۳۴ نفر (هر گروه ۱۷ نفر) از دانش آموزان بود که به روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و به شیوه تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل گمارده شد. ابزار پژوهش عبارت بودند از: پرسشنامه عملکرد تحصیلی توسط فام و تیلور (EPT) (فام و تیلور، ۱۹۹۹) پرسشنامه سرزندگی تحصیلی حسین چاری و دهقانی زاده (۱۳۹۱). از تحلیل کوواریانس یک متغیره و چند متغیره برای تحلیل داده ها استفاده شد. نتایج نشان داد که آموزش خودراهبری بر سه خرده مقیاس عملکرد تحصیلی (خودکارآمدی (۲۹/۵۵=F و ۰/۰۰۱ =p)، تاثیرات هیجانی (۴/۱۰= F و ۰/۰۵=p) و انگیزش (۱۳/۸۹=F و ۰/۰۰۱=p) اثربخشی معناداری دارد و بر خرده مقیاس های برنامه ریزی (۲/۰۵=F و ۰/۱۶=p) و فقدان کنترل پیامد (۰/۴۶=F و ۰/۵۰=p) اثربخشی معناداری نداشت. همچنین نتایج نشان داد که آموزش خودراهبری برسرزندگی تحصیلی (۲۴/۲۹=F و ۰/۰۰۱=P) اثربخشی معناداری دارد. با توجه به شیوع کووید – ۱۹ استفاده از شیوه برخط آموزش خودراهبری می تواند منجر به بهبود عملکرد تحصیلی و سرزندگی تحصیلی گردد.کلیدواژه ها
خودراهبری، بر خط، عملکرد تحصیلی، سرزندگی تحصیلی، دانش آموزانمقالات مرتبط جدید
- بررسی ارتباط فرهنگ ورزش با هو یت ورزشی در بین دانشجویان تربیت بدنی و علوم ورزشی
- مروری بر نظارت والدین در اعتیاد به شبکه های مجازی در دانش آموزان
- تاثیر داروهای فلووکسامین ، توپیرامات بر پرخاشگری کودکان و نوجوانان اوتیسم
- بررسی کیفیت زندگی سالمندان مقیم سرای سالمندان: یک مقاله مروری
- کیفیت زندگی زنان مبتلا به سرطان پستان و اضطراب مرگ
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.