تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی اینتروال با شدت زیاد بر سطوح سیرتوئین ۱ و ۲۵- هیدروکسی ویتامین D در زنان دارای اضافه وزن با کمبود ویتامین D

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دانشور پزشکی (نشریه پژوهشی پایه و بالینی)، دوره: 30، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_DMED-30-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 212
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

روح اله اکبری

گروه تربیت بدنی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

عبدالرضا جعفری چاشمی

گروه تربیت بدنی، واحد ساری، دانشگاه آزاد اسلامی، ساری، ایران

معصومه حبیبیان

گروه تربیت بدنی، واحد قائمشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، قائمشهر، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: شیوع اضافه وزنی و کم تحرکی از مشکلات مهم بهداشتی در جهان محسوب می شود که با بروز استرس اکسایشی و کمبود ویتامین D همراه می باشند. در مطالعه حاضر تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی اینتروال با شدت زیاد (High-intensity Interval Resistance Training: HIIRT) برسطوح سیرتوئین ۱ و ۲۵- هیدروکسی ویتامین D در زنان دارای اضافه وزن با کمبود ویتامین D بررسی شد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر  به صورت نیمه تجربی بر روی ۲۶ زن جوان غیر فعال دارای اضافه وزن، با کمبود ویتامین D انجام شد. آزمودنی ها به صورت دسترس و هدفمند انتخاب و سپس به طور تصادفی در گروه های مداخله و کنترل قرار گرفتند. تمرین اصلی شامل سه ست با ۱۵۰ ثانیه استراحت بین ست ها بود. هر ست با ۶ تکرار در شدت ۸۰ % یک تکرار بیشینه شروع و با استراحت ۲۰ ثانیه ای دیگر، تا رسیدن به واماندگی ادامه می یافت (۲ یا ۳ تکرار بعدی).  داده ها با استفاده از آزمون های t مستقل و تحلیل کوواریانس تک متغیره (آنکوا) در سطح معناداری ۰۵/۰≥P تجزیه و تحلیل شدند.نتایج: مداخله HIIRT منجر به افزایش معنادار سطوح سیرتوئین ۱، ۲۵- هیدروکسی ویتامین D و هم چنین فعالیت سوپراکسید دیسموتاز در زنان داری اضافه وزن با کمبود ویتامین D شد.نتیجه گیری: براساس نتایج پژوهش، HIIRT می تواند به عنوان یک مداخله غیر دارویی بخشی از اثرات حمایتی خود را در شرایط اضافه وزنی همراه کمبود ویتامین D،  بواسطه بهبود وضعیت ویتامین D و  افزایش دفاع آنتی اکسیدانی از مسیر سیرتوئین ۱/ سوپراکسید دیسموتاز اعمال کند.

کلیدواژه ها

اضافه وزن, ویتامین D, سیرتوئین ۱, سوپراکسید دیسموتاز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.