دیپلماسی عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و قدرت نرم جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 5، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-5-11_119
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 213
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد دامی

دانشجوی دکتری گروه علوم سیاسی،واحد بین المللی خرمشهر،دانشگاه آزاداسلامی،خرمشهر،ایران.

لنا عبدالخانی

استادیار گروه علوم سیاسی، واحد اهواز،دانشگاه آزاد اسلامی، اهواز ، ایران .

حامد محقق نیا

استادیارگروه علوم سیاسی، واحد اهواز، دانشگاه ازاد اسلامی، اهواز، ایران.

شیوا جلال پور

استادیارگروه علوم سیاسی،واحداهواز، دانشگاه آزاداسلامی،اهواز،ایران.

چکیده

در دنیای کنونی، به سبب اهمیت و کارکرد موثر دیپلماسی عمومی، نزد تصمیم گیران جمهوری اسلامی ایران از جایگاه ارزنده ای برخوردار است و توجه جدی به آن داشته اند. چرا که با توجه به تهدیدات و چالش های بوجود آمده علیه ایران پیگیری آن امری ضروری است و بخش دفاع با تکیه بر فعالیت های دیپلماتیک، می تواند در ایجاد اعتماد و اطمینان متقابل میان کشورهای منطقه نقش اساسی و مطلوبی را ایفا نماید. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز در سال های اخیر توانسته است خود را به یکی از بازیگران اصلی در عرصه دیپلماسی و بالاخص دیپلماسی عمومی تبدیل نماید. سپاه پاسداران از مهم ترین بازوهای نظامی و سیاسی ایران در سیاست گذاری های منطقه ای است و می تواند در زمینه دیپلماسی عمومی و نشاندن ایران در قلب ها و افکار عمومی داخلی و منطقه ای خودنمایی کند. در حقیقت این سازمان، در عین فعالیت در حوزه دفاعی و نظامی به منظور دفاع از تمامیت ارضی کشور، پاسداری از ارزش های انقلاب اسلامی را در هر حوزه (اقتصادی، فرهنگی و …) وظیفه خود می داند. بنابراین در حوزه دیپلماسی عمومی حضور قاطع یافته و تلاش دارد بازیگری موثر در این زمینه باشد. از این رو، سوالی که به دغدغه جدی برای نویسنده تبدیل شده است این است که هدف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از پیشبرد دیپلماسی عمومی در سیاست های خود در سال های اخیر چه بوده است؟

کلیدواژه ها

سپاه پاسداران , جمهوری اسلامی ایران , سیاست خارجی , دیپلماسی عمومی , قدرت نرم ,

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.