جمهوری اسلامی ایران و بحران ادغام

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جامعه شناسی سیاسی ایران، دوره: 5، شماره: 11
  • کد COI اختصاصی: JR_JOU-5-11_035
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

بهنیا اصلانی

عضو هیات علمی- دانشگاه پیام نور

چکیده

انقلاب اسلامی در سال ۵۷ پیروز شد و بر اساس آن، نظام جمهوری اسلامی مستقر گردید و فصلی نو در تفاهم میان دولت و ملت در جامعه گشوده شد و شبکه ای از روابط متقابل میان سازمان های سیاسی باهم و سپس با مردم شکل گرفت که برای حل بحران ادغام در جمهوری اسلامی ایران تمهید شده است. پژوهشی در این مسئله صورت نگرفته است که نشان دهد جمهوری اسلامی ایران با بحران ادغام چه رویارویی صورت داده است، پاسخ احتمالی پرسش مطرح شده، توفیق جمهوری اسلامی در کاربست درست نخبگان، احزاب و جامعه پذیری در حل بحران ادغام را نشان می دهد. در این پژوهش کشف، شناسایی، جایگاه و نقش نخبگان، احزاب و جامعه پذیری در فرایند حل بحران ادغام دنبال می گردد. چارچوب نظری این پژوهش، نظریه بحران های سیاسی است که از طریق فهم و استنباط از متون و اسناد معتبر علمی با روش کیفی از نوع تفسیری، نقش نخبگان و احزاب در جامعه پذیری را در بستر زیرساخت های آماده شده در اسناد بالادستی بررسی می کند، یافته های این پژوهش نقش مطلوب نخبگان، جایگاه نهادینه شده احزاب و فرایند درست جامعه پذیری را در حل بحران ادغام موثر می داند.

کلیدواژه ها

بحران ادغام, احزاب, نخبگان و جامعه پذیری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.