بهبود عملکرد ساختار رینگ رزوناتور در راستای ایزوله نمودن طول موج های رزونانس

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: دوماهنامه نخبگان علوم و مهندسی، دوره: 7، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_SEE-7-4_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 266
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی تاجیکی

نویسنده مسئول

آرش کریمخانی

نویسنده دوم

چکیده

در این مقاله با استفاده از نرم افزار Rsoft به شبیه سازی ساختارها و بررسی موجبرهای نوری پرداخته شده و سعی شده است با ارائه ساختار پیشنهادی جدید و با تغییرات ثابت شبکه، جنس ساختار، شعاع میله ها، شکل کلی ساختار و نحوه قرار گرفتن حفره ها عملکرد موجبر نوری بهبود یابد. موجبرهای بلورهای فوتونی قابلیت انتقال سیگنالهای طولانی تر و موثرتر را دارند. ساختارهای ناهمگون این ویژگی را دارند که ضریب انتقال را در موجبرهای نوری بر پایه ی بلورهای فوتونی، بهبود می بخشند. کاواک ها در ساختارهای فوتونی عملکردی مشابه فیلتر را دارند. با تغییر باند گپ بلورهای فوتونی می توان عملکرد موجبر نوری را بهبود بخشید. در نهایت ساختار جدیدی نیز پیشنهاد می شود که عملکرد بهتری نسبت به ساختارهای مشابه را دارا است[۱]. در این ساختار کمترین اتلاف توان را در مسیر رفت و بر گشت وجود دارد، که میزان آن dB ۱.۵- بوده است، و این خود نکته قابل توجه و بهبود دهنده در زمینه طراحی ساختارهای ایزولاتور نوری است.

کلیدواژه ها

فیبر بلور فوتونی، رینگ رزوناتور، طول موج، ایزولاتور نوری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.