بررسی و تحلیل مدیریت بحران در سوانح و حوادث آتش نشانی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE
  • کد COI اختصاصی: DMHSE07_061
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 385
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید قانع

استادیار گروه مدیریت ، واحد مسجد سلیمان ، دانشگاه آزاد اسلامی ، مسجد سلیمان ، ایران

پژمان ملکی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت عملکرد دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج

چکیده

هر ساله شرایط اضطراری باعث وارد آمدن خسارات زیادی به تاسیسات گردیده و موجبات مرگ و میر افراد را فراهم می آورد . این شرایط می تواند برای هر کسی ، در هر جایی و در هر زمانی پیش آید و بایستی به منظور مقابله با این شرایط و تخلیه مکان های کاری در هنگام وقوع این شرایط آمادگی های لازم را کسب نمود بهترین راه حفاظت از کارکنان و محیط های کاری ، انتظار داشتن وقایع غیر منتظره و ایجاد یک طرح واکنش اضطراری خوب می باشد . با این رویکرد پژوهش حاضر به بررسی و تحلیل مدیریت بحران در سوانح آتش نشانی اختصاص یافت . جامعه آماری تحقیق شامل ۳۰ نفر از فرماندهان و پرسنل عملیاتی ایستگاه های آتش نشانی و خدمات ایمنی ۷ و ۸ و ۱ کرج است . ابزار گردآوری اطلاعات ، استفاده از مطالعات کتابخانه ای است ودر مورد داده های آماری تحقیق از ابزار پرسشنامه اولیه بین ۵ نفر صاحب نظر و خبره مرتبط با موضوع تحقیق که متشکل از اساتید دانشگاهی و کارشناسان خبره توزیع شد و پس از تکمیل و جمع آوری پرسشنامه و تجزیه و تحلیل اطلاعات اولیه مشخص شد مولفه های ذکر شده پرسشنامه ، مورد تایید قرار گرفتند . پایایی ابزار از طریق فرمول آلفای کرونباخ بررسی و تایید شد . داده های به دست آمده با استفاده از آزمون میانگین و تی ( T) تجزیه و تحلیل شد . یافته های تحقیق نشان داد که برای مدیریت بحران ، رعایت گام های مهمی از جمله اقدامات پیشگیرانه مدیریت بحران ، اقدامات مراحل آمادگی مدیریت بحران ، مراحل فرایند مقابله با سوانح و حوادث و اقدامات بازسازی و باز توانی سوانح و حوادث لازم و ضرروی است .

کلیدواژه ها

مدیریت بحران، اقدامات پیشگیرانه ، آمادگی مدیریت بحران، مقابله با سوانح و حوادث، اقدامات بازسازی و باز توانی سوانح و حوادث

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.