بررسی میزان تاب آوری بیمارستان ها در وقوع خطر ،حوادث و بلایا ،دربیمارستانهای منتخب دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هفتمین کنفرانس جامع مدیریت بحران و HSE
  • کد COI اختصاصی: DMHSE07_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 672
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

صادق فتحی سنقری

طاهره گنجایی

چکیده

مدیریت بحران از موضوعات مهم علوم مدیریتی به شمار می رود. ولی علی رغم اهمیت آن، خصوصا دردنیای پر مخاطره کنونی، به سبب ماهیت پنهانی و غافلگیرکننده بحران ها و درگیر شدن مدیران در حل مشکلات روزمره، مورد غفلت اکثر مدیران و برنامه ریزان قرار می گیرد. آمادگی در مقابل حوادث غیرمترقبه و بلایا یکی از مسوولیتهای اساسی بیمارستان ها بخصوص مراکز آموزشی و درمانی میباشد. پژوهش حاضر در راستای بررسی تاثیر مدیریت بحران بر شاخص های عملکرد بیمارستانی بوده است. فرضیه های پژوهش با توجه به مولفه های تحقیق تدوین شدند. روش مورد استفاده این پژوهش، روش توصیفی – مقطعی و از گروه پیمایشی بوده و جامعه پژوهش شامل کلیه کارکنان شاغل در بیمارستانهای آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (امام رضا، امام علی، دکتر محمد کرمانشاهی، فارابی، طالقانی، معتضدی و امام خمینی(ره) میباشد که در سال ۱۳۹۶ در این بیمارستانها مشغول به کار بودهاند. با استفاده از با استفاده از روش نمونه گیری در دسترس حجم نمونه از طریق نمونه گیری تصادفی و فرمولهای آماری زیر در سطح اطمینان ۹۵ درصد توان آزمون ۸۰ ، درصد و ۱۷,۰=r برابر ۳۰۰ نفر برآورد شد. داده های پژوهش با استفاده از نرم افزارهای SPSS و Amos و آمار توصیفی و استنباطی تحلیل گردید یافتهها نشان داد وضعیت مدیریت بحران در بیمارستانهای منتخب علوم پزشکی کرمانشاه بیشتر از حد متوسط و در حد مطلوبی بوده است. همچنین، وضعیت مدیریت بحران بر عملکرد بیمارستانی بیشتر از حد متوسط و در حد مطلوبی بوده است.

کلیدواژه ها

تاب آوری، خطر،حوادث،بلایا، بیمارستان های آموزش درمانی، کرمانشاه.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.