احکام فقهی عرفان های کاذب
- سال انتشار: 1400
- محل انتشار: همایش علمی مطالعات حقوقی، علوم قضایی و پژوهش های اجتماعی
- کد COI اختصاصی: CLSJSR01_002
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 527
نویسندگان
چکیده
عصر جدید عصر معنویت خواهی لقب گرفته است و در همه جوامع بشری نشانه های روشن از معنویت گرایی نوظهور مشاهده می شود. این وضعیت از طرفی فرصتی خوب و استثنایی در اختیار مدافعان معنویت خواهی حقیقی و مبلغان اسلام راستین برای ارائه نسخه حقیقی هدایت الهی قرار داده ولی از طرفی تهدیدی بسیار خطرناک علیه معنویت خواهی اسلامی به شمار می رود. زیرا ارضای کاذب معنویت خواهی بشر، به وسیله ی عرفان های کاذب به مراتب خطرناک تر از فقدان معنویت است. عرفان های نوظهوری، که هرچند خاستگاه اصلی بسیاری از آنها شرق و به ویژه هندوستان است ولی در بستر مدرنیته غربی روییده اند و با مبانی فرهنگ غربی کاملا سازگارند. “پلورالیسم” و “اومانیسم” و “سکولاریسم” همگی از مبانی یا محصولات مدرنیته اند که در عرفان های نوظهور به صورت صریح یا ضمنی مورد پذیرش قرار گرفته اند. عرفان های نوظهور غربی فعال در ایران با اعتقاد به مظاهر کفر و الحادی همچون حلول و تناسخ و تفویض و اباحی گری و انکار برخی اصول و فروع دین مقدس اسلام و... به ستیزه با دین مقدس اسلام برخاسته اند. در این صورت از منظر احکام فقهی از مصادیق افساد فی الارض، ارتداد و بدعت می باشند. از منظر احکام حقوقی، شامل حقوق موضوعه می باشندکلیدواژه ها
عرفان های کاذب، عرفان ناب، افساد فی الارض، ارتداد، بدعت، فقهمقالات مرتبط جدید
- تحلیل مبانی فقهی حقوقی ماده ۳۰ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ و نگاهی به رویه قضایی در این خصوص
- تحلیل حقوقی و فقهی تاثیر ماده ۲۹ قانون حمایت خانواده ۱۳۹۱ بر حقوق کودکان
- مفهوم و چهارچوب حقوقی حق فسخ در قراردادهای کار بر اساس قانون کار و رویه دیوان عدالت اداری
- نقش دفاتر اسناد رسمی و مشاورین املاک در اجرای قانون الزام
- بررسی تطبیقی کنوانسیون راجع به قانون حاکم بر مسئولیت ناشی از کالا با قوانین حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایران
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.