تحلیل راهبردی تربیت بدنی و ورزش فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های دانش انتظامی، دوره: 24، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_POK-24-3_010
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 363
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

آرام مرادی

عضو هیئت علمی موسسه آموزش عالی رحمان رامسر، مازندران، ایران

مهر علی باران چشمه

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی (امین)

احمد محمودی

استادیار گروه مدیریت ورزشی، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

محمد حسین قربانی

دکتری مدیریت ورزشی دانشگاه علامه طباطبائی

چکیده

زمینه و هدف: تاثیر تربیت­ بدنی و ورزش در توان رزمی فرماندهی انتظامی مشخص است و این حوزه نیازمند برنامه­ ریزی دقیق است. هدف پژوهش حاضر تحلیل راهبردی تربیت بدنی و ورزش فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بود.روش: روش تحقیق آمیخته با رویکرد توصیفی- تحلیلی بود. جامعه آماری بخش کیفی پژوهش شامل مدیران،کارشناسان و افراد صاحب­ نظر (۵۸ نفر) بود. جامعه آماری بخش کمی پژوهش شامل کارشناسان، مربیان، داوران و ورزشکاران حرفه­ ای شاغل در فراجا به­ صورت منتخب در دو حوزه بانوان و آقایان (۲۱۸ نفر) بودند. در این پژوهش از روش هدفمند نمونه­ گیری در دسترس استفاده شد. ابزار گردآوری داده­ ها شامل مصاحبه و پرسش­نامه باز و بسته بود. برای اطمینان از روایی تحقیق از معیارهای مقبولیت و تاییدپذیری و برای برای محاسبه پایایی نیز از روش آلفای کرونباخ استفاده شده است. یافته ­ها: نتایج تحقیق نشان داد با توجه به ماتریس­ های داخلی و خارجی، موقعیت راهبردی (IE) تربیت بدنی و ورزش فرماندهی انتظامی در منطقه تهاجمی SO دارد. با بهره مندی از ماتریس تحلیلSWOT  تعداد ۷ راهبرد SO، ۳ راهبرد ST، ۳ راهبرد WO و ۴ راهبرد WT، مجموعا ۱۷ راهبرد شناسایی شد. این راهبردها با استفاده از ماتریس برنامه­ ریزی راهبردی کمی (QSPM) اولویت­ بندی و سپس ۱۵۴ برنامه عملیاتی متناظر با هر یک از راهبردها تعیین شده است.نتیجه­ گیری: اداره کل تربیت بدنی فراجا نیاز دارد برنامه تدوین شده را سرلوحه و نقشه کار خود قرار دهد و تا پایین­ ترین سطوح ورزش در فراجا عملیاتی کند تا وظایف هر بخش مشخص شود.

کلیدواژه ها

سند راهبردی, اداره کل تربیت بدنی, نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.