بررسی و ارزیابی مدل های تحلیلی ارائه شده در زمینه داده های مکانی - زمانی و پشنهاد مدل بهینه

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: همایش ژئوماتیک 86
  • کد COI اختصاصی: GEO86_186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1540
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یاسر ابراهیمیان قاجاری

دانشجوی کارشناسی ارشد GIS

علی اصغر آل شیخ

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مجید عالیوند

دانشجوی کارشناسی ارشد GIS

محمد حسین پور

دانشجوی کارشناسی ارشد GIS

چکیده

یک سیستم اطلاعات مکانی زمانبند (TGIS) باید قادر به پروسس ، مدیریت و آنالیز داده های زمانی – مکانی باشد و لازمه داشتن چنین توانایی هایی این است که ما یک مدل داده مناسب داشته باشیم. مدل داده در واقع نشان دهنده هسته مفهومی یک سیستم اطلاعات است. مدل داده شامل تعریف انواع داده ای، روابط، عملگرها و قوانینی برای حفظ صحت و یکپارچگی پایگاه داده می باشد. یک مدل داده قوی و مناسب باید قادر به پشتیبانی از پرسش های مکانی – زمانی و روش های تحلیلی برای اجرای موفق در یک سیستم اطلاعات مکانی و زمانبندی باشد. اگر یک سیستم اطلاعات مکانی زمانبند یک مدل داده مناسب نداشته باشد، پرسش ها و آنالیز های سیستم به طور کارا و موثری اجرا نخواهند شد. ضعف جدی مدل داده های موجود این است که هیچ کدام قادر به مدل کردن رفتارهای موجود در جهان واقعی نیستند. هدف مدل داده زمانی – مکانی پرداختن به کاربردهای موجود در جهان واقعی است، که شامل تغییرات مکانی در طول زمان می باشد . هدف ما از ارائه این مقاله بررسی و ارزیابی مدل های تحلیلی ارائه شده در زمینه داده های مکانی – زمانی و مقایسه این مدل ها با توجه به قابلیت هایی است که برای پرسش از پایگاه داده فراهم می کنند. بعد از بررسی و مقایسه این مدل ها، با توجه به اینکه مدل داده اشیاء متحرک تمام قابلیتهای لازم را برای انجام انواع پرسشها از پایگاه داده در راستای مدیریت داده های مکانی زمانبند فراهم می کند، آن را به عنوان مدل بهینه معفی خواهیم نمود.

کلیدواژه ها

اشیاء متحرک ، مدل داده اشیاء متحرک ، سیستم اطلاعات مکامی زمانبند ، مدل داده ، مدل داده زمانی - مکانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.