ارائه مدل مفهومی روش شناسی آینده پژوهی اسلامی

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله مدیریت فرهنگ سازمانی، دوره: 16، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JOMC-16-4_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 150
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محسن منطقی

Assistant Professor, Management Group, Imam Khomeini Institute, Qom, Iran

محسن الویری

Associate Professor, Faculty of History and Political Science, University of Baghreal-ulum, Qom, Iran

جعفر رحمانی

Associate Professor, Al-Mustafa Community, Qom, Iran

رضا ابروش

Ph.D. Student, Management Group, Imam Khomeini Institute & Researcher of Al-Mustafa Community, Qom, Iran

چکیده

روش شناسی آینده پژوهی اسلامی از مباحث پایه ای و اساسی در فرایند تولید دانش آینده پژوهی اسلامی است. تفاوت مبنای معرفت شناسی و هستی شناسی اسلامی موجب می شود روش شناسی آینده پژوهی اسلامی از سایر روش شناسی های موجود در این دانش متفاوت شود. ازین رو، سوال اصلی این پژوهش این است که روش شناسی آینده پژوهی اسلامی چگونه است؟ هدف این پژوهش نیز ارائه مدلی مفهومی از روش شناسی آینده پژوهی اسلامی مبتنی بر مبانی معرفت شناسی و هستی شناسی اسلامی است. این پژوهش از نظر هدف بنیادی است. شیوه گردآوری داده ها کتابخانه ای بود و به روش توصیفی پیمایشی تحلیل و بررسی شد. مدل روش شناسی آینده پژوهی اسلامی، که در این پژوهش ارائه می شود، ترکیبی از روش شناسی های تحلیلی و تفسیری و شهودی است. هر یک از روش شناسیهای فوق در آینده پژوهی اسلامی اهمیتی ویژه دارد و امکان بهرهمندی هم زمان از دو یا چند روش به صورت ترکیبی در آینده پژوهی اسلامی نیز وجود دارد.

کلیدواژه ها

methodology, Future Studies, Islamic Futurist Studies, Epistemology, Ontology

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.