ارائه مدل ارتباطی مدیران بازرگانی با افراد زیر مجموعه در فرهنگ اسلامی

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله مدیریت فرهنگ سازمانی، دوره: 20، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JOMC-20-1_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ایدی

استادیار گروه مدیریت بازرگانی، دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

زهرا حیدرنژاد

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

فاطمه فاضل پور

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دانشگاه ایلام، ایلام، ایران

چکیده

این پژوهش با هدف تبیین و تحلیل مولفههای ارتباطی مدیران با زیردستان در رویکرد دینی انجام شد. روش تحقیق کیفی بود که از رویکرد تحلیل مضمون به منظور استخراج مضامین مورد نیاز از منابع دینی مرتبط با ارتباطات استفاده شده است. جامعه آماری این تحقیق شامل کتب (قرآن کریم و نهج البلاغه) و مقالات در حوزه اسلام و سیره معصومین(ع) بود. نمونه آماری نیز کتب و مقالات علمی در حوزه یادشده بودند. در مرحله نخست کدگذاری توصیفی به عنوان مضامین پایهای صورت گرفت و در مرحله کدگذاری تفسیری مضامین پایه طبقه بندی شد که آن ها را مضامین سازمان دهنده گویند. آخرین مرحله، تعیین مضمون فراگیر بود که همه مضامین پیش گفته را در بر می گیرد. در نهایت این پژوهش منجر به شناسایی ۵۶ مضمون توصیفی و ۱۸ مضمون سازماندهنده و ۶ مضمون فراگیر شد. از مولفههای اصلی به تقویت سعه صدر، شایسته سالاری، و دوری از تکبر میتوان اشاره کرد.

کلیدواژه ها

ارتباطات, ارتباطات اسلامی, ارتباطات موثر, شایسته سالاری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.