ارزیابی رفتار دمای متوسط و بالای قیر اصلاح شده توسط نانوکامپوزیت اتیلن وینیل استات-مونتموریلونیت

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه جاده، دوره: 30، شماره: 113
  • کد COI اختصاصی: JR_ROAD-30-113_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضوان باباگلی

استادیار، گروه مهندسی عمران، دانشگاه علم و فناوری مازندران، بهشهر، ایران

چکیده

روسازی­های آسفالتی یکی از پرکاربردترین اجزای مورد استفاده برای روسازی بزرگراه هستند که در طول عمر خود دچار خرابی­های مختلفی مانند شیار شدگی، خستگی و ترک های حرارتی می­شوند. بنابراین، باید برای بهبود عملکرد قیر با افزودن اصلاح کننده هایی مانند پلیمرها و نانورس ها (NC۱) استفاده شود. در میان مواد افزودنی پلیمری مختلف مورد استفاده برای بهبود عملکرد قیر، اتیلن وینیل استات (EVA۲) یکی از مفیدترین و موثرترین مواد برای روسازی است. در این مطالعه، رفتار رئولوژیکی قیر حاوی EVA/Nc و پلیمر EVA مورد ارزیابی قرار گرفت. به منظور ارزیابی رفتار دمای متوسط ​​و بالای قیر، آزمون جاروب دامنه خطی (LAS۳) و تست بازیابی خزش تنش چندگانه (MSCR۴) انجام شد. EVA/NC  و EVA تولید شدند و با قیر مخلوط شدند. نتایج آزمون پایداری ذخیره سازی نشان داد که قیر اصلاح شده با EVA/NC نسبت به قیر اصلاح شده با EVA پایدارتر است. نتایج آزمون MSCR نشان داد که افزودن EVA/NC و EVA به قیر پایه منجر به افزایش درصد بازیابی کرنش و پارامتر (Jnr) شد. به طوریکه افزودن ۶% EVA/NC سبب کاهش ۷۱ درصدی در پارامتر Jnr  می­گردد. همچنین نتایج آزمون LAS نشان می­دهد که افزودن EVA/NC و EVA به قیر پایه باعث افزایش عمر خستگی قیر می شود. بطوریکه افزایش ۶% EVA/NC و ۶% EVA سبب افزایش عمر خستگی به ترتیب برابر با ۹ برابر و ۲ برابر گردید.  با توجه به مناطق آب و هوایی ایران و قیرهای PG مورد نیاز، می­توان نتیجه گرفت که قیر اصلاح شده با ۴% EVA/NC در تمامی مناطق آب و هوایی ایران و سپس قیر اصلاح شده ۶% EVA/NC قابل استفاده است.

کلیدواژه ها

اتیلن وینیل استات (EVA), رئولوژی, جاروب دامنه خطی (LAS), شیارشدگی, بازیابی خزش چند تنش (MSCR), خستگی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.