ارائه دو مدل جدید به منظور بهبود دقت مدل سازی پدیده جوشش جریانی در راهگاه خنک کاری موتورهای احتراق داخلی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME21_798
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 182
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی قاسمیان مقدم

دانشجوی دکتری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

علی کشاورز

دانشیار، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

مریم اسفندیاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

صادق نوری

دانشجوی کارشناسی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

موتورهای احتراق داخلی یکی از انواع موتورهای گرمایی هستند که انتقال حرارت و خنک کاری آن ها از مباحث مهم و کاربردی مطرح در این نوع از موتورها می باشد. در سیستم های خنک کاری مدرن امروزی، وزن کمتر و اشغال فضای کوچکتر از فاکتورهای مهم طراحی محسوب می شوند. این موضوع مستلزم به کارگیری روش هایی برای افزایش انتقال حرارت می باشد. یکی از روش های افزایش انتقال حرارت در راهگاه خنک کننده موتورهای احتراق داخلی استفاده از مزایای پدیده جوشش است. تحقیقات انجام شده در زمینه جوشش نشان داده است که عواملی مانند جنس سطح، دمای سطح، تعداد و اندازه حفره های موجود روی سطح، زبری و برخی عوامل دیگر تاثیر مستقیم بر روی میزان انتقال حرارت در پدیده جوشش دارند. هدف از این مقاله، مدل سازی انتقال حرارت جوشش جریانی، با در نظر گرفتن اثر زبری است. در این پژوهش تلاش شده است تا با در نظر گرفتن اثرات زبری و اصلاح روابط موجود برای جوشش جریانی، رابطه دقیق تری برای مدل سازی این پدیده ارائه گردد. به منظور صحه گذاری، نتایج حاصل از مدل ارائه شده با نتایج آزمایشگاهی موجود مورد مقایسه قرار می گیرد. مقایسه ی نتایج آزمایشگاهی و مدل ارائه شده تطابق خوبی را نشان می دهد که حاکی از دقت قابل قبول مدل معرفی شده در این مقاله است.

کلیدواژه ها

موتورهای احتراق داخلی، راهگاه خنک کاری، جوشش جریانی، زبری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.