بهینه سازی مصرف انرژی در اتاق مسکونی با استفاده از سیستمهای هیبریدی به جای سیستمهای گرمایشی جابجایی برای رسیدن به آسایش حرارتی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME21_644
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 174
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نبی جهان تیغ

دانشجوی دکترای مهندسی مکانیک، تبدیل انرژی، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

علی کشاورز ولیان

دانشیار، مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

مسعود میرزایی

دانشیار، مهندسی هوا و فضا دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران

چکیده

هدف از این مطالعه، بهینه نمودن مصرف انرژی در یک اتاق مسکونی همزمان با تامین آسایش حرارتی می باشد. برای گرم شدن اتاق از سیستم هیبریدی به جای سیستم رایج گرمایش محیط داخلی که همان سیستم گرمایشی جابجایی می باشد، استفاده شده است. در سیستم هیبریدی مزبور رساندن دما تا c°۱۰ به روش جابجایی و رساندن از ۱۰درجه تا دمای آسایش به روش تابشی انجام شده است. دمای خشک، رطوبت نسبی، جریان هوا و وجود آلاینده ها یا ذرات معلق از عوامل تاثیر گذار بر آسایش حرارتی می باشند که در هریک از سیستمها با تغییر سطح و قدرت گرمکن، موقعیت دریچه ورود و خروج، سرعت هوای ورودی و جنس مصالح قابل کنترل می باشند. یک مانکن مجازی با ابعاد و شکل فیزیولوژیکی واقعی به صورت ایستاده درون یک اتاق قرار دارد. برای بررسی انتقال حرارت، رطوبت و جریان, معادلات پیوستگی، مومنتوم، انرژی و انتقال جرم برای جریان مغشوش و برای آسایش حرارتی معادلات فیزیولوژیکی همزمان حل می گردند. از مدل K-RNG، є برای مدلسازی جریان مغشوش و روش DO برای اثرات تابشی استفاده شده است. با تغییر سیستم گرمایشی علاوه بر توزیع یکنواخت و همگن هر یک از پارامترهای موثر بر آسایش حرارتی، میزان مصرف انرژی تا ۲۰درصد،کاهش می یابد. سرعت مورد نیاز برای تامین آسایش حرارتی در سیستم هیبریدی در محدوده کمتری حاصل می گردد. میزان افت انتقال حرارت نیز در سیستمهای هیبریدی به دلیل تامین آسایش حرارتی در سرعت کمتر، تا ۱۵درصد کاهش می یابد.

کلیدواژه ها

سیستم هیبرید، آسایش حرارتی، انتقال حرارت، بهینه سازی، مصرف انرژی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.