مدلسازی عددی فرآیند تشکیل دکمه جوش و بررسی پارامترهای موثر در جوشکاری مقاومتی نقطه ای ورق های فولادی گالوانیزه

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME21_480
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 229
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه میرزائی

دانشجوی کارشناسی ارشد ساخت و تولید، دانشگاه فردوسی مشهد

فرهاد کلاهان

دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه فردوسی مشهد

حمید قربانی

دانشجوی کارشناسی ارشد ساخت و تولید، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

جوشکاری مقاومتی نقطه ای یکی از مهم ترین فرآیندهای تولیدی است که کاربرد زیادی در صنایع مختلف از قبیل خودروسازی، هواپیمایی و لوازم خانگی دارد. در این نوع جوشکاری، اندازه و شکل دکمه جوش یکی از عوامل بسیار مهم و موثر بر کیفیت و خواص مکانیکی اتصال، همچون استحکام کششی- برشی و استحکام خستگی است. هندسه دکمه جوش خود تحت تاثیر پارامترهای جوشکاری از جمله شدت جریان، زمان عبور جریان و نیروی اعمالی است. در این تحقیق با استفاده از روش المان محدود، تشکیل دکمه جوش در جوشکاری ورق های فولادی گالوانیزه IF و BH مورد استفاده در بدنه خودرو، مدلسازی و تحلیل شده است. به منظور شبیه سازی فرآیند یک مدل اجزاء محدود کوپل مکانیکی- الکتریکی- حرارتی در محیط نرم افزار ANSYS و با استفاده از زبان برنامه نویسی APDL به کار گرفته شده است. جهت افزایش دقت، خواص فیزیکی، مکانیکی و حرارتی مواد به صورت غیرخطی و وابسته به دما تعریف شده اند. نتایج حاصل از شبیه سازی نشان می دهد که با افزایش جریان و زمان جوشکاری، اندازه دکمه جوش افزایش می یابد. در این میان نقش شدت جریان در ابعاد و هندسه دکمه جوش بسیار چشم گیرتر بوده است. همچنین با افزایش نیرو، ابعاد دکمه جوش کاهش خواهد یافت. نتایج مدل نرم افزاری انطباق مناسبی را با مطالعات تجربی در این زمینه دارد.

کلیدواژه ها

جوشکاری مقاومتی نقطه ای، آنالیز المان محدود، هندسه دکمه جوش، فولاد گالوانیزه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.