شبیه سازی سلول اندوتلیال با درنظرگرفتن اثر پروتئین های رابط اکتین ها

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME21_439
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 289
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد غفاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف

امیر کیومرثی اسکوئی

دانشجوی دکتری، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف

محمد سعید سعیدی

هیئت علمی دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه صنعتی شریف

چکیده

رگ های خونی در بدن انسان به علت در تماس بودن با جریان خون، دائما در معرض اعمال نیروهای برشی و یا نیروهای کششی متناوب می باشند. سلول های اندوتلیال که دیواره داخلی رگ های خونی را تشکیل می دهند وظیفه اصلی تحمل این نیروها را برعهده دارند. برخوردار بودن سلول های اندوتلیال از یک شبکه پروتئینی داخلی به نام اسکلت سلولی منجربه قابلیت بالای این سلول ها برای تحمل این نیروها می شود. یکی از فیلامان های مهم در این شبکه اسکلتی اکتین ها هستند که در تعیین رفتار سلول در شرایط مختلف محیطی بسیار تاثیرگذارند. وضعیت استقراراکتین ها داخل سلول دارای رابطه تنگاتنگی با دسته ای خاص از پروتئین ها به نام پروتئین های رابط اکتین است. لذا عملکرد این پروتئین ها بر عملکرد کلی سلول، علی الخصوص حین اعمال تنش های مکانیکی تاثیر می گذارد. در پژوهش حاضرمدلی از سلول اندوتلیال شامل قسمت های اصلی سلول اعم از غشاء سلولی، هسته، اکتین ها و رشته های میانی با درنظرگرفتن اثر پروتئین های رابط ارائه شده است. از آنجا که رفتار سلول های اندوتلیال تحت اعمال تنش های کششی بسیار مهم است، مدل حاضر تحت اعمال بار کششی متقارن قرار گرفته و وضعیت تعادلی آن در مقادیر مختلف از غلظت پروتئین های رابط مورد مطالعه قرارگرفته است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که افزایش غلظت پروتئین های رابط سبب کاهش تغییرشکل سلول به ازای تنش کششی یکسان می شود.

کلیدواژه ها

سلول اندوتلیال، اسکلت سلولی، پروتئین های رابط اکتین، تست کشش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.