ارایه راهکاری عملی جهت افزایش ضریب چسبندگی لوکوموتیوهای راه آهن جمهوری اسلامی ایران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME21_346
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 275
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کوشان خلفی

کارشناس ارشد ناوگان، شرکت مهندسی سپاسد

محسن درگزی

رییس گروه تحقیقات ناوگان، مرکز تحقیقات و آموزش راه آهن جمهوری اسلامی ایران

مجید الیاسی

استادیار، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

مجید عباسی

استادیار، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل

چکیده

از جمله مهمترین فاکتورها در بهره برداری از شبکه های ریلی، ضریب چسبندگی قابل حصول در شرایط بهره برداری است. بالاتر بودن ضریب چسبندگی بین چرخ و ریل سبب افزایش نرخ شتاب گیری و نرخ ترمزگیری می گردد و در نهایت سبب بالا رفتن سرعت تجاری (سرعت متوسط) خط می گردد (سرعت تجاری از مهمترین فاکتورهای کیفیت بهره برداری یک شبکه ریلی محسوب میگردد). از لحاظ ایمنی نیز، بالاتر بودن ضریب چسبندگی سبب کاهش طول خط ترمز می گردد. در این پژوهش، عوامل موثر بر ضریب چسبندگی بین چرخ و ریل بررسی شده و در نهایت دمش هوا با فشار بالا (به وسیله قطار درحال حرکت) به سطح ریل برای افزایش ضریب چسبندگی قطارهای در حال بهره برداری در شبکه ریلی ایران پیشنهاد گردید. دمش پر فشار هوا به سطح ریل یک روش ساده و کم هزینه است که اولا با حذف آلودگی های درشت سطح ریل و ثانیا با کم کردن رطوبت بین چرخ و ریل به افزایش ضریب چسبندگی و در نتبجه کاهش طول خط ترمز کمک می کند. به منظور بررسی میزان تاثیر دمش هوا به سطح ریل، بر ضریب چسبندگی، دستگاهی ساخته شد که قادر است دمش پرفشار هوا تا حد ۶متر مکعب بر دقیقه را فراهم سازد. دستگاه بر روی یک لوکوموتیو GM-GT۲۶CW راه آهن ایران نصب گردید و آزمون میدانی صورت پذیرفت. نتایج به دست آمده از آزمایش ها نشان داد که دستگاه قادر است، ضریب چسبندگی را به اندازه ۴/۲% نسبت به حالت بدون دمش هوا، افزایش دهد. همچنین با استفاده از این دستگاه، طول خط ترمز لوکوموتیو به اندازه ۷m کاهش یافت.

کلیدواژه ها

ضریب چسبندگی، چرخ و ریل، لوکوموتیو، طول خط ترمز، شبکه های ریلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.