روش RPIM غنی شده برای بررسی مسائل ترک مود ترکیبی در مواد اورتوتروپ

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME21_294
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سینا رحیمی آبکنار

دانش آموخته کارشناسی ارشد سازه، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

محمدطاهر کمالی

استادیار گروه عمران، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

نصرت اله فلاح

دانشیار گروه عمران، دانشگاه گیلان، رشت

بابک شکرالهی زاده

استادیار گروه عمران، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس

چکیده

این مقاله به مطالعه روش درون یابی شعاعی نقطه ای غنی شده برای تعیین ضریب شدت تنش نوک ترک در حالت مود ترکیبی اول و دوم در مصالح اورتوتروپیک اختصاص دارد. رفتار مصالح الاستیک خطی فرض شده و در تحلیل، مدل دوبعدی مورد استفاده قرار می گیرد. روش درون یابی شعاعی نقطه ای در مجموعه روش های عددی بدون شبکه جای دارد. برای تشکیل تابع شکل استاندارد در این روش، از ترکیب دودسته توابع شعاعی پایه و توابع چند جمله ای از مرتبه کامل، استفاده می شود. توابع شعاعی پایه انواع مختلفی دارند که در این مطالعه تابعی موسوم به MQ به کاربرده شده است و توابع چندجمله ای نیز از مرتبه اول انتخاب شده اند. به منظور ایجاد تمرکز تنش واقعی ای که در نوک ترک اتفاق می افتد و نیز افزایش دقت این روش در تحلیل مسائل مکانیک شکست، چهار دسته توابع غنی ساز که از جنس میدان جابجایی نوک ترک هستند، به توابع موجود در تشکیل تابع شکل استاندارد RPIM افزوده می شوند. توابع شکل جدید تشکیل شده با این روش، علاوه بر اینکه کلیه مزایای تابع شکل استاندارد روش درون یابی شعاعی نقطه ای از جمله خاصیت تابع دلتای کرونیکر را دارند، همچنین قادرند به طور نسبتا دقیق مشکل تکنیگی تنش در نوک ترک را که در حل های عددی با آن روبرو هستیم، رفع سازند. در این مطالعه ضریب شدت تنش در ناحیه نوک ترک با استفاده از روش قدرتمند و دقیق انتگرال اندرکنش محاسبه شده و به منظور بررسی دقت و کارایی روش پیشنهادی، چند مسئله نمونه به کمک این روش تحلیل و نتایج حاصله با نتایج سایر روش های عددی موجود مقایسه شده اند.

کلیدواژه ها

ترک، روش درونیابی شعاعی نقطه ای، توابع غنی سازی، مواد اورتوتروپ، انتگرال اندرکنش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.