طراحی گهواره ی یک پارچه پارچه برای سیستم تولید و انتقال قدرت اتوبوس با قوای محرکه ی ترکیبی دیزل- الکتریکی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME21_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 158
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی صوفی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک، دانشگاه تهران

حسن نهضتی پاقلعه

کارشناس ارشد تحقیق و توسعه، مرکز تحقیقات سوخت، خودرو و محیط زیست دانشگاه تهران

محسن اصفهانیان

استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان

چکیده

در این مقاله، یک گهواره ی یک پارچه برای جانمایی اجزاء سیستم تولید و انتقال قدرت اتوبوس هیبرید الکتریکی طراحی شده است. اتوبوس هیبرید مورد نظر در مرکز تحقیقات خودرو، سوخت و محیط زیست دانشگاه تهران طراحی و ساخته شده است. در این اتوبوس، موتور احتراق داخلی تغییر کرده است. همچنین گیربکس اتوماتیک موجود در اتوبوس متعارف، حذف شده است. گهواره ی طراحی شده به گونه ای است که تمامی اجزاء تولید و انتقال قدرت اتوبوس هیبرید شامل موتور احتراق داخلی، ژنراتور، موتورهای الکتریکی و گیربکس های موجود در سیستم روی آن قرار می گیرند. برای اتصال موتور احتراق داخلی، چهاردسته موتور روی گهواره تعبیه شده است. به منظور اتصال گهواره به شاسی اتوبوس، از دسته موتورهای مربوط به موتور احتراق داخلی قبلی استفاده می گردد. به عبارت دیگر، در طراحی حاضر نه تنها دسته موتورهای قبلی از شاسی جدا نشده اند، بلکه از آنها برای سوار نمودن گهواره روی شاسی اتوبوس استفاده شده است. از این رو اتصال اجزاء سیستم تولید و انتقال قدرت هیبرید بدون ایجاد تغییرات در شاسی اتوبوس و به سهولت انجام می گیرد. در طراحی سازه ی گهواره، سعی بر استفاده از پروفیل های مناسب از نظر وزن و استحکام بوده است. مدل سازی و تحلیل اجزاء محدود گهواره با استفاده از نرم افزار Solid Works و ابزار حل Cosmos انجام گرفته است. نتایج تحلیل های انجام گرفته نشان می دهد که سازه ی گهواره از استحکام و وزن مناسب برخوردار است.

کلیدواژه ها

اتوبوس هیبرید الکتریکی، گهواره یکپارچه، شاسی، جانمایی اجزاء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.