بهینه سازی روش کاسپ با استفاده از روش معکوس جهت بهبود روش حجم محدود جیمسون دو بعدی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME21_164
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ادریس یوسفی راد

دانشجوی دکتری، بخش مهندسی مکانیک، دانشکده ی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

محمدرضا مه پیکر

استاد، بخش مهندسی مکانیک، دانشکده ی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

علیرضا تیموتاش

دانشیار، بخش مهندسی مکانیک، دانشکده ی مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد

چکیده

با پیشرفت روش های مدلسازی عددی، روش های بالادست و تفاضل مرکزی در مدلسازی جریان های مادون صوت و مافوق صوت در مسیرهای مختلف از جمله جریان های داخل پره های توربین، بکارگیری روش عددی کاسپ در روش حجم محدود جیمسون میتواند ویژگی های مثبت هر دو روش مذکور را همزمان استفاده نماید. نوآوری این مقاله ابتدا بهبود روش حجم محدود جیمسون با استفاده از روش کاسپ در مدلسازی دو بعدی جریان مافوق صوت بین پره های ثابت توربین می باشد و سپس با استفاده از روش معکوس لونبرگ مارکوارت برای اولین بار، بهینه ترین حالت تابع کنترلی کاسپ با اهمیت دادن معادله بقا تعیین می گردد. با توجه به اهمیت ناحیه شوک ها در قسمت سطح مکش پره، تمرکز روش مذکور که منجر به بهبود قابل توجه نسبت فشار در روش حجم محدود جیمسون می شود به این ناحیه معطوف شده است. نتایج مدل تلفیقی اول (جیمسون و کاسپ)، در منطقه شوک سطح مکش پره در مقایسه با نتایج تجربی، انطباق بسیار مطلوبی بهمراه کاهش خطاهای عددی را در ناحیه مذکور نشان می دهد. همچنین نتایج مدل تلفیقی دوم (جیمسون،کاسپ و معکوس)، در منطقه شوک سطح مکش پره در مقایسه با دو روش جیمسون ساده و تلفیقی اول، شرط بقا جرم را بطور متوسط حدود ۱۵درصد بهبود می بخشد.

کلیدواژه ها

روش های بالادست، کاسپ، روش معکوس لونبرگ مارکوارت، جیمسون، پره ثابت توربین

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.