طراحی، آنالیز و امکان سنجی ساخت دستگاه استخراج روغن محصولات کشاورزی

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: بیست و یکمین همایش سالانه بین المللی مهندسی مکانیک
  • کد COI اختصاصی: ISME21_120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 231
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمدنیکبخت

استادیار، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه مکانیک ماشین های کشاورزی

جلیل حسین زاده

مربی، دانشگاه غیرانتفاعی صبا و آفاق ارومیه، دانشکده فنی

مازیار فیض اله زاده

دانشجوی دکتری، دانشگاه ارومیه، دانشکده کشاورزی، گروه مکانیک ماشین های کشاورزی

چکیده

بومی سازی فناوری طراحی و ساخت دستگاه های روغن کشی از اهمیت بالایی برخوردار است. با ساخت دستگاه های استخراج روغن، تولید داخلی روغن افزایش خواهد یافت و در نتیجه راهکاری برای کاهش وابستگی از نظر واردات روغن ایجاد خواهد شد. به همین منظور، هدف از این تحقیق انجام محاسبات، مدل سازی و آنالیز دستگاه روغن گیری بذرهای مختلف و بخصوص بذر گلرنگ بود. با توجه به خواص فیزیکی و مکانیکی بذر گلرنگ و پارامترهای مورد نیاز، محاسبات تئوری صورت گرفت. با توجه به داده های بدست آمده مدل دستگاه توسط نرم افزار CATIA شبیه سازی شد و برای انجام آنالیزهای استاتیکی، ارتعاشی و حرارتی به نرم افزار ANSYS منتقلشد. پارامترهای بدست آمده عبارت از نرخ تغذیه، سرعت حرکت مواد، تنش در محور محرک، طراحی هلیس، طراحی پوسته و گرمکن و همچنین تعیین ارتعاش طبیعی، تنش های استاتیکی و انتقال حرارت در دستگاه بود. طول موثر اکسترودر ۳۹۰میلیمتر و گام هلیس ۳۰میلیمتر، ضخامت دندانه هلیس ۱۰میلیمتر و قطر خارجی هلیس ۸۰میلیمتر و زاویه هلیس ۸۲/۵ درجه در نظر گرفته شد. طول منحنی پیچ هلیس برابر با ۳۴۲۸/۵ میلیمتر بدست آمد. تنش قائم ماکزیمم برابر با ۵۶مگاپاسکال و تنش برشی محوری ۵۳/۷۰مگاپاسکال بدست آمد. مقدار ظرفیت گرمایی ویژه برای گلرنگ برابر با ۱۴۹۶/۳۱، توان المنت برابر با ۱۲۳۳/۲۶وات، فشار ماکزیمم در محفظه فشار برابر با مقدار ۳۶/۸۶مگاپاسکال و در نهایت میزان توان مورد نیاز موتور الکتریکی برابر با ۲/۵۰کیلووات بدست آمد.

کلیدواژه ها

طراحی، آنالیز، خواص فیزیکی و مکانیکی، دستگاه استخراج روغن، گلرنگ

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.