کارگاه شیشه گری آزمایشگاهی، ضرورتی برای تلفیق هنر و صنعت و علم

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 366

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMTC03_022

تاریخ نمایه سازی: 17 آبان 1401

چکیده مقاله:

شیشه گری، رشته ای است که در زمینه طراحی و ساخت لوازم آزمایشگاهی و تزیینی کار میکند و فعالیتی کوچک و موفق است.دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی با دارا بودن تعداد زیاد آزمایشگاه تخصصی در سطح خود، یکی از اولیه ترین محصولات مورد نیاز مبرم و لازم آن برای آزمایشات، شیشه آلات آزمایشگاهی است. همچنین برخی دستگاه ها نیز خود دارای قطعات شیشه ای میباشند. در عین حال آسیب پذیرترین تجهیزات آزمایشگاهی نیز شیشه آلات میباشد که هم ممکن است در اثر بی دقتی و هم در اثر برخی آزمایشات خطرناک مورد تخریب کامل یا جزئی قرار گیرند. همچنین برخی آزمایشات و پروتکل ها هم نیازمند شیشه آلات خاص و سفارشی هستند. همانطور که مشخص است هزینه خرید و یا ساخت شیشه آلات بسیار بالا بوده و سالانه بخش اعظمی از بودجه صرف تجهیز این بخش از ملزومات آزمایشگاهی میشود که با ایجاد کارگاه شیشه گری، قابل کاهش و همچنین سهولت و سرعت در تامین نیازهای دانشگاه و همچنین درآمدزایی میباشد. یکی از ضروریات هر مجموعهای که تعداد زیاد آزمایشگاه دارد کارگاه شیشه گری است که نیاز آن مجموعه را برای ساخت و تعمیر مرتفع سازد.

نویسندگان

محمد انوار

دانشگاه محقق اردبیلی، دانشجوی دکتری و دانش آموخته کارشناسی ارشد شیمی و حاصلخیزی خاک، کارشناس مسئول و مدیر کیفی آزمایشگاه مرکزی، اردبیل، خیابان دانشگاه، دانشگاه محقق اردبیلی، معاونت پژوهش و فناوری، آزمایشگاه مرکزی، کد پستی ۵۶۱۹۹۱۳۱۳۱،