نقد و بررسی روشهای کنترل آفات شته و شپشک در فضای سبز شهری

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس بین المللی مهندسی کشاورزی، منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: AGRICONF08_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 482
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نجات واحدی

کارشناس ارشد مدیریت کشاورزی-دانشگاه محقق اردبیلی

لیلا اعلم

کارشناس ارشد علوم و تکنولوژی بذر- دانشگاه محقق اردبیلی

داریوش اردلان

کارشناس ارشد مدیریت دولتی ،توسه منابع انسانی - دانشگاه آزاد اسلامی

سیدعباس راضی

کارشناس ارشد فیزیولوژی اصلاح گل و گیاهان زینتی – دانشگاه آزاد اسلامی

چکیده

حشرات متنوع ترین گروه جانوران و جزء حیاتی تنوع زیستی زمین و منبع غذایی مهمی برای سایر گونه ها و ایفاکننده نقش مهم در چرخه و تجزیه مواد مغذی، تولیدمثل گیاهان، پراکندگی بذر، تشکیل خاک، حاصلخیزی و کنترل آفات هستند [ ۱,۲ ]. شهرنشینی یک پدیده جهانی با اثرات منفی کلی بر تنوع زیستی حشرات، غنای حشرات شکارچی، پارازیتوئیدها گونه ای و تغییر منظر، انقراض گونه های حشرات، تغییر در ترکیب حشرات جامعه و عامل تاثیرات عمیق بر اکوسیستمهای طبیعی میباشند [ ۳,۴,۵,۶,۷,۸,۹,۱۰ ]. توسعه شهری منجر به از بین رفتن، تخریب، تکه تکه شدن زیستگاههای طبیعی، افزایش سطوح غیرقابل نفوذ، پذیراثرات زیست محیطی مانند اثر جزیره گرما، آلودگی آب وهوا، صوتی و نوری و معرفی گونه های غیربومی درنهایت، منجر .] به ایجاد اکوسیستمهای جدید با ویژگیهای غیر زیستی و زیستی و ایجاد چالش برای موجودات میشوند] ۴ زمین سبز شهری غنی از گل میتوانند تراکم شکارچی و پارازیتوئید و درنتیجه نرخ شکار حشرات و پارازیتوئیدیسم بالا را پشتیبانی کنند ] ۱۴,۱۵,۱۶,۱۷ [. خطرات زیست محیطی آفتکش ها، یک ضرورت فوری و یک تراژدی زیست محیطی اند که پاکسازی آن دهه ها طول میکشد ] ۱۲,۱۳ [. سه چهارم کل آفت کش های کشاورزی، در کشورهای توسعه یافته، برای کاهش خسارت محصولات کشاورزی استفاده میشود [ ۱۱ ]. کنترل بیولوژیکی حفاظتی به طور گسترده ای هر دو طرف یعنی محصول و محیط زیست سود میبرد.

کلیدواژه ها

شته، شپشک ها، کنه، مبارزه شیمیایی، مبارزه بیولوژیکی، آفتکش ایمیداکلوپراید.

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.