ضرورت توسعه فرهنگی – اجتماعی مشارکت در مدیریت شهری نوین

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: هشتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CEUCONF08_712
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 58
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد محمودی

گروه علوم اجتماعی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن

چکیده

در صد سال اخیر در شهرسازی مدرن توسعه و بهبود پارامترهای فرهنگی و اجتماعی را در تمام شهرهای بزرگ دنیا و در تصمیم گیری و برنامه شهرهای خود و حتی در طراحی شهر اعمال می کنند، و این موضوع بیانگر واقعیت پیش گفته است . در سالهای گذشته بین شهرهای مورد مطالعه از نظر فرهنگی و اجتماعی تفاوت زیادی وجود دارد. میزان این تفاوت بسیار زیادتر از آن است که بتوان به اهداف توسعه پایدار به عنوان یک فرایند که لازمه بهبود و پیشرفت است و اساس بهبود وضعیت و رفع کاستی های فرهنگی و اجتماعی جوامع پیشرفته می­باشد دست یافت. با توجه این تفاسیر به نظر می رسد الگوی فرهنگی و اجتماعی موجود در شهرها تا دست یابی به الگوی توسعه پایدار تفاوت زیادی دارد. بی توجهی به مسائل اجتماعی، منفعل بودن نهادها و سازمان های اجتماعی در مقابله هجمه فرهنگی اجتماعی بیگانگان، نبود برنامه ریزی جامع فرهنگی و اجتماعی، تفاوت اساسی بین دیدگاه های نسل های مختلف کشور و هم چنین تفاوت میان دیدگاه های حکومت و بخش هایی از جامعه و در گذار بودن فرهنگ جامعه از مهم ترین دلایل این موضوع می باشد. هم چنین به نظر می رسد برای دستیابی به توسعه پایدار باید چشم اندازی مهم و جدید در مدیریت و سیاست گذاری عمومی کشور در عرصه فرهنگی و اجتماعی به وجود آید و تلاش شود تا به نحو روشن-تری نتایج آینده رفتارهای کنونی فرهنگی و اجتماعی مورد توجه قرار گیرد تا بدین وسیله راهکارهای بهبود وضعیت فرهنگی و اجتماعی و دستیابی به الگوی فرهنگی و اجتماعی توسعه یافته و پایدار برای آینده شهرهای کشور مشخص گردد. عدم توجه به این امر نه تنها سبب ساز توسعه پایدار فرهنگی و اجتماعی نخواهد گردید بلکه در آینده استاندارد زندگی فرهنگی و اجتماعی در شهرهای کشور را بیش تر دست خوش تغییر قرار خواهد داد.

کلیدواژه ها

واژگان کلیدی: توسعه فرهنگی، توسعه اجتماعی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.