مزایا و معایب پلاستیک های زیست تخریب پذیر در صیانت از محیط زیست

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: سومین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی صیانت از منابع طبیعی و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: CNRE06_212
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 285
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

یونس زاهدی

دانشیار، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی. اردبیل، ایران.

نازنین یوسفی

دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه علوم و مهندسی صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی. اردبیل، ایران.

چکیده

مقدار زیادی زباله پلاستیکی در سراسر جهان در محیط زیست تخلیه شده است که باعث مشکل آلودگی سفید فعلی هستند. پلاستیک های انباشته شده در محیط را از طریق تجزیه می توان به قطعات کوچکی مانند میکروپلاستیک ها و نانوپلاستیک ها تبدیل کرد، که بیشتر از پلاستیک های بزرگ به محیط زیست آسیب می رساند. پلاستیک های زیست تخریب پذیر به دلیل زیست تخریب پذیری بالقوه و بی ضرر بودنشان به کانون تحقیقات اخیر تبدیل شده اند که موثرترین رویکرد برای مدیریت موضوع انباشت محیطی زباله های پلاستیکی است. با این حال، در دراز مدت مشخص نیست که آیا پلاستیک های زیست تخریب پذیر می توانند راه حلی امیدوارکننده برای دفع زباله و آلودگی پلاستیکی جهانی باشند یا خیر. در حال حاضر، اکثر پلاستیک های معمولی را نمی توان با این پلاستیک های زیست تخریب پذیر جایگزین کرد. تخریب زیستی پلاستیک های زیست تخریب پذیر به شرایط محیطی خاصی نیاز دارد که همیشه قابل تامین نیست. علاوه بر این، تغییرات در آگاهی رفتاری مردم نیز بر کاربرد پلاستیک های زیست تخریب پذیر تاثیر می گذارد. پلاستیک های زیست تخریب پذیر نباید به عنوان یک راه حل فنی در نظر گرفته شوند. اثربخشی در ارائه راه حل های زیست محیطی برای مدیریت زباله های پلاستیکی به فناوری های طبقه بندی زباله، مقرون به صرفه بودن و سرمایه گذاری در تاسیسات تصفیه زباله های آلی بستگی دارد. بنابراین، هنوز راه زیادی برای حل آلودگی جهانی پلاستیک از طریق پلاستیک های زیست تخریب پذیر وجود دارد.

کلیدواژه ها

پلاستیک؛ زیست تخریب پذیر؛ آلودگی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.