شش حوزه مهم در جهت جلوگیری از گرمایش جهانی و عواقب آن

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 233

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CNRE06_162

تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1401

چکیده مقاله:

میزان دی اکسید کربن جو به ۴۱۵ پی. پی. ام در زمستان سال ۲۰۲۱ رسیده است. انسان و جهان طبیعت در مرحله برخورد و تقابل قرار دارند. فعالیت های انسان تاثیرات ناخوشایندی ایجاد کرده و غالبا تخریب های غیر قابل برگشتی بر روی محیط زیست و منابع حیاتی ایجاد نموده است. به گونه ای که بسیاری از متخصصان حوزه اقلیم هشدار داده اند که با توجه به میزان خروجی کربن و گرمای محبوس در جو کره زمین، دمای زمین از ۵/۱ درجه سانتی گراد فراتر خواهد رفت و آب و هوا به طور غیرقابل برگشتی به سوی گرم شدن بیشتر سوق داده خواهد شد. ایران با انتشار ۷۴۵ میلیون تن دی اکسید کربن در جو در سال ۲۰۲۱، پس از کشورهای چین، آمریکا، هند و روسیه در ردیف پنجم جهان قرار گرفته است. گروهی از دانشمندان از سال ۱۹۹۲ شروع به انتشار مقالات هشدار دهنده در مورد خطرات فزاینده تغییرات آب و هوایی و تخریب کره زمین با امضای هزاران متخصص در سراسر جهان نمودند. آن ها بر اساس آمار، اطلاعات و شاخص های استخراجی از منابع معتبر جهانی در زمینه میزان افزایش دی اکسید کربن جو، میزان مصرف انرژی کشورها، خروجی گازهای آلاینده، اثرات فعالیت های انسانی بر انتشار گازهای گلخانه ای و همچنین مسائل اقتصادی، اجتماعی دولت ها، هشدارها و راهکارهایی برای خروج از این وضعیت ارائه دادند. این مقاله به بررسی شش راهکار ارائه شده در حوزه های امنیت غذایی، آلودگی، جمعیت، اقتصاد پایدار، انرژی و طبیعت در جهت جلوگیری از گرمایش جهانی و عواقب آن می پردازد.

نویسندگان

پروانه عشوری

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات مرتع، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.

مهرنوش پناهی

استادیار پژوهشی، بخش تحقیقات گیاهشناسی، موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران