بررسی تاثیر سیستم اگروفارستری بر حفاظت خاک

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 86

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CNRE06_145

تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1401

چکیده مقاله:

یکی از مهم ترین اجزای منابع طبیعی تجدید شونده خاک می باشد، که تحت تاثیر فعالیت های انسانی، در حال تخریب است. چنانچه این منبع با ارزش مورد حفاظت قرار نگیرد، قابلیت تولیدی آن کاهش یافته و پایداری جمعیت های انسانی و حیوانی کره زمین به خطر خواهد افتاد. بنابراین حفاظت خاک امری مهم تلقی شده و شناخت چگونگی تاثیر سیستم های اگروفارستری بر آن، که هدف این مطالعه نیز می باشد، ضروری به نظر می رسد. نتایج نشان داد که سیستم های اگروفارستری با تامین منبع کربن و انرژی، جامعه میکروبی خاک را تحت تاثیر قرار داده و موجب تخریب آلاینده ها، افزایش میزان تنفس پایه خاک و تثبیت بیولوژیکی نیتروژن در خاک می شود. همچنین موجب افزایش ثبات سنگدانه های خاک، بهبود قابلیت انتقال و نفوذپذیری، کاهش میزان تبخیر از سطح خاک، ایجاد تعادل هیدرولیکی، انتقال مواد مغذی از لایههای عمیقتر به سطح خاک، افزایش ظرفیت نگهداری آب و کاهش رواناب می گردد. زیرا خاک های زیر درختان در سیستم های اگروفارستری دارای مقادیر بالاتری از کربن آلی، نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم و منیزیم هستند. براساس نتایج این تحقیق می توان گفت سیستم های اگروفارستری کاربری اراضی پایداری را ایجاد کرده و به بهبود خاکها کمک میکند. همچنین سیستم اگروفارستری یک روش پایدار مدیریت اراضی می باشد که باید بیش از پیش در اراضی کشاورزی تخریب شده توسعه داده شود.

نویسندگان

سعید ورامش

استادیار گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی،

وحید ملکی

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی جنگل، گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.

سهراب محترم عنبران

دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم و مهندسی جنگل، گروه منابع طبیعی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل.