تحلیل وضعیت ایمنی دوربرگردانهای شهر تهران بر اساس شاخصهای اثرگذار مطالعه موردی بزرگراه آیت اله سعیدی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس مهندسی حمل و نقل و ترافیک ایران
  • کد COI اختصاصی: TTC11_101
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1145
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فرداد سرکشیکی

کارشناس ارشد مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل و ترافیک، دانشگاه علم و صنعت ایران

علی محمودیان

کارشناس ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشگاه علم و صنعت ایران،

مهدی وفادارباغبان

کارشناسی ارشد مهندسی راه و ترابری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

امروزه استفاده از دوربرگردانها به عنوان یکی از روشهای مدیریت دسترسی و تسهیل روانی حرکت معرفی میشود. از آنجا که یکی از مهمترین ویژگیهای یک سیستم حمل و نقل کارا بحث ایمنی تردد وسایل نقلیه و عابرین پیاده در شبکه معابر است از این رو تحلیل وضعیت ایمنی دوربرگردانهای شهرتهران بر اساس شاخصهای اثرگذار امری ضروری به نظر میرسد. در این مقاله به مطالعه موردی وضعیتایمنی دوربرگردانهای موجود در بزرگراه آیتاله سعیدی پرداخته شده است. در این راستا شاخصهای تأثیرگذار بر ایمنی دوربرگردانها و نواحی تداخلی معرفی گردیده است که میتوان از آنها جهت تحلیلوضعیت ایمنی دوربرگردانها و نواحی تداخلی مورد مطالعه استفاده نمود. از جمله شاخصهای اصلی تعریف شده میتوان به شاخصهای هندسی، فیزیکی و ترافیکی اشاره نمود. در کنار تحلیل عملکرد ایمنی دوربرگردانها و نواحی تداخلی، به کمکنرم افزارHiCAP سطح سرویسنواحی تداخلی نیز مورد ارزیابی قرار گرفته است. در مقاله حاضر با تعیین شاخصهای موثر بر ایمنی و با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبیAHP) به بررسی عملکرد دوربرگردانها و نواحی تداخلی مورد مطالعه پرداخته شده است. با تحلیل نتایج و همچنین بررسی شاخصهای ایمنی تعریف شده و وزن دادن به هریک از این شاخصها می- توان دوربرگردانها و نواحی تداخلی را از نقطه نظر ایمنی طبقهبندی کرده و سپس با توجه به این طبقه- بندی نسبت به اصلاح عملکرد آنها اقدام نمود. تحلیل وضعیت ایمنی دوربرگردانهای محدوده مورد مطالعهنشان میدهد که اکثر دوربرگردانهای مورد مطالعه از نظر شاخصهایی از قبیل جزایر جداکننده، شعاع گردش واگرد و نیز تجهیزات ایمنی وضعیت نامناسبی دارند.

کلیدواژه ها

دوربرگردان،ایمنی تردد، شاخصتأثیرگذار ، نواحی تداخلی، تحلیل سلسله مراتبی AHP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.